Kaledos LT

Gerbiami bendruomenės nariai,

Gerbiamos bendruomenės narės,

noriu padėkoti jums visiems ir visoms už šiais, 2021 metais, kartu atliktus darbus.

Epidemija uždėjo savo ženklus daugumai mūsų veiklų. Tačiau šiandien galiu tik pasidžiaugti tuo, ką nuveikėmė visi ir visos bendromis jėgomis. Fakultete turime daug norinčių studijuoti jaunų žmonių. Tai rodo pasitikėjimą mumis. Stengiamės nenuvilti vieni kitų. Galime džiaugtis taip pat gerėjančiais mokslo rezultatais bei stabilia Fakulteto finansine padėtimi. 2020 ir 2021 metai buvo tokie, kad galėjome leisti sau finansuoti visas mokslo veiklas, kurioms tokio finansavimo reikėjo. Lygiai kaip ir nupirkti visą techninę ir programinę įrangą, kurios reikėjo Fakultete vykdomoms studijoms ir mokslo tyrimams. Investavome ir į bendresnio pobūdžio infrastruktūros atnaujinimą. Ar viskas buvo taip optimistiška? Žinoma, kad ne. Susidūrėme su ne viena sudėtinga situacija, tačiau džiaugiuosi, kad siekėme ir sugebėjome rasti sprendimus. Epidemijos iššūkis niekur nedingo. Tačiau absoliuti dauguma bendruomenės žmonių yra pasiskiepiję ir tai leido mums iš dalies dirbti kontaktiniu būdu be rimtesnių ligos protrūkių.

Žvelgiu optimistiškai į 2022 metus. Didžiausias iššūkis - bandyti grįžti į kontaktinį gyvenimą tiek, kiek realios salygos leis. Tam reikia kiekvienam ir kiekvienai asmeniškai bei mums visiems ir visoms, kaip Fakulteto bendruomenei kartu, peržengti kai kurias baimes, labai realistiškai įvertinat konkrečią situaciją konkrečiu laiko momentu. Peržengti kai kuriuos įpročius, susiformavusius epidemijos laikotarpiu, realiai įvertinant, kiek jų laikymasis yra pagrįstas konkrečių situiacijų. Bei - kai kada - peržengti savo "aš" / "man" / "mano" ribas, realiai pamatant save kaip dalį didesnės bendruomenės, tinklo žmonių, kuriame veikiant visiems ir visoms kartu yra ieškoma kompromiso, konsensuso, sprendimų.

Bet tai bus kitais metais. O šiandien pradedame šventinį laikotarpį.

Tiems ir toms, kas švenčiate Kūčias ir Kalėdas, linkiu bendrystės prie Kūčių stalo, kartu su savo artimaisiais ir džiaugsmo Kalėdų dieną. Linksmybių ir puikaus maisto, pasitinkant Naujuosius, 2022 metus. Kūrybiškumo, sveikatos, stiprybės artėjančiais 2022 metais. Mūsų laukia dar daug gražių darbų. Saugokite save ir greta savęs esančius ir esančias.

Pagarbiai

Rimvydas Laužikas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos