Projekto tikslas – užtikrinti nepertraukiamą lituanistinio mokslo žurnalo „Knygotyra“ funkcionavimą socialinių ir humanitarinių mokslų erdvėje.

Vilniaus universiteto mokslo žurnalas „Knygotyra“ yra vienintelis tokio pobūdžio leidinys ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos regiono šalyse. Jis skirtas fundamentiniams knygos mokslams (teorijai, istorijai ir metodologijai, periodinės spaudos ir bibliotekų istorijai) bei taikomiesiems tradicinės ir skaitmeninės leidybos, medijų raštingumo ir skaitymo, knygos meno, bibliofilijos, knygos paveldo tyrimams, o taip pat artimoms knygotyrai humanitarinių ir socialinių mokslų šakoms (istoriografija ir šaltiniotyra, epigrafika, kodikologija, bibliografija, archyvistika, dokumentotyra ir kt.). „Knygotyrai“ yra būdingas tarpdalykiškumas ir tarpsritiškumas, kadangi šiame žurnale savo tyrimų rezultatus skelbia tiek humanitarinių, tiek socialinių mokslų atstovai. Žurnalas suteikia atvirą visatekstę internetinę prieigą prie spausdinamų tekstų (http://www.zurnalai.vu.lt/knygotyra/index), yra žinomas ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje, registruotas tarptautinėse duomenų bazėse. Nuo 2018 m. žurnalas referuojamas Scopus duomenų bazėje.

Projekto trukmė: 2022 m. vasario mėn. – 2024 m. gruodžio mėn.

Projekto finansavimo šaltinis: finansuojama Lietuvos mokslo tarybos administruojamos Valstybinės lituanistinių tyrimų ir sklaidos 2016–2024 metų programos lėšomis.

Projekto vadovė – prof. dr. Aušra Navickienė

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos