Rimvydas Laužikas fotoGerbiami, Kolegos, Kolegės, Komunikacijos fakulteto bendruomenės narės ir nariai,

dauguma mūsų dar atostogaujame. Tačiau, rugsėjui artėjant ir stebint nuolat kintančią epidemiologinę situaciją, klausimas apie darbo formas 2021/2022 studijų metų rudens semestre tampa vis aktualesniu. Kaip ir praėjusiais metais svarbiausi sprendimų priėmimo principai yra maksimalus bendruomenės narių saugumas ir maksimali studijų kokybė. Kitas svarbus dalykas – siekti į kontaktines studijas pakviesti tuos studentus, kurie tokių studijų dar nėra patyrę. Kalbu apie I ir II kursų bakalauro studijų programų studentus, suprasdamas, kad studijos yra ne vien paskaitos, seminarai bei pratybos, bet ir gyvenimas studentiškoje bendruomenėje.

Priimtas sprendimas – pakankamai konservatyvus, bet atliepiantis išdėstytus principus:

  1. Bakalauro studijų programų I ir II kursų studentams seminarus ir pratybas vykdyti kontaktiniu būdu auditorijose pagal suplanuotą užsiėmimų tvarkaraštį. Paskaitas vykdyti nuotoliniu būdu pagal suplanuotą užsiėmimų tvarkaraštį.
  2. Bakalauro studijų programų III ir IV kursų studentams visus užsiėmimus vykdyti nuotoliniu būdu pagal suplanuotą užsiėmimų tvarkaraštį. Tais atvejais, jei studijų programoje numatyti praktiniai užsiėmimai negali vykti nuotoliniu būdu, turi būti kreipiamasi į Komunikacijos fakulteto Studijų prodekaną dėl atskiro sprendimo.
  3. Magistrantūros studijas, papildomąsias studijas, laisvuosius (Erasmus) ir BUS dalykus vykdyti nuotoliniu būdu pagal suplanuotą užsiėmimų tvarkaraštį.
  4. Egzaminų ir egzaminų perlaikymų sesijas vykdyti nuotoliniu būdu pagal suplanuotą sesijos tvarkaraštį.
  5. Baigiamųjų magistro darbų gynimą 2022 m. sausio mėnesį organizuoti nuotoliniu būdu.

Žinoma, jei COVID situacija keisis ir Vyriausybės ar Universiteto lygmenyje bus priimti kiti sprendimai, darbo formos Fakultete taip pat keisis. Gal būt galėsime į auditorijas pakviesti daugiau studentų. Bet, gal būt, vėl teks eiti į pilną karantiną.

Ir dar vienas – ypatingai svarbus dalykas - kontaktiniuose užsiėmimuose galės dalyvauti tik galimybių pasus turintys asmenys

Todėl tuos ir tas, kurie dar nesate pasiskiepiję, kviečiu tai padaryti. Tai, kaip dirbsime toliau, yra kiekvieno ir kiekvienos mūsų asmeninių sprendimų rezultatas. 

Detalesnė informacija – KF dekano įsakyme, kurį jums el. paštu persiųs mūsų kolegė Laima Statulevičienė. Įsakymą taip pat galima rasti ir DVS „Avilys“.

 

Vilniaus universiteto Rektoriaus kreipimasis į bendruomenę dėl skiepų:

https://bit.ly/3x8wage

VUSA KF pirmininkės kvietimas skiepytis:

https://bit.ly/3jMPX03

Registracija vakcinai:

https://koronastop.lrv.lt/lt/vakcina

 

Pagarbiai

Rimvydas Laužikas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos