„Etaplius“ pažadas: įteiktos stipendijos jauniesiems žurnalistams (vaizdo medžiaga)Lukas Paškevičius, Jūratė Baltinaitė, Robertas Macius

Lukas, Jūratė ir Robertas – trys žurnalistikos studentai, kuriuos prieš pat Kalėdas naujienų mainų platforma „Etaplius“ apdovanojo specialiomis stipendijomis. Jos proveržį regioninėje žiniasklaidoje padariusiems jaunuoliams pažadėtos dar pavasarį, kuomet savaitraštis „Etaplius“ minėjo 16-ąjį gimtadienį. Juk dovanoti – prasmingiau, nei gauti.

Surinkta daugiau nei 1 000 Eur

2020-ųjų gegužės 28 dieną savaitraščiui „Etaplius“ sukako 16 metų. Bešvenčiant paauglystę, naujienų mainų platformos „Etaplius“ kolektyvas sutarė: geriausia dovana – aktualūs, įdomūs ir profesionalūs žurnalistiniai straipsniai mūsų skaitytojams. O kad jų būtų kuo daugiau, svarbu auginti naują veržlių žurnalistų kartą.

Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto žurnalistikos studijų bakalauro programos antrakursiai kiekvieną vasarą vyksta į praktikas regioninėse redakcijose. Jose darbuojasi ištisą mėnesį, iš arčiau pažindami žurnalisto kasdienybę.

Būtent šiuos jaunus žmones ir nusprendė paskatinti Etaplius.lt mainų platforma, skelbianti naujienas iš regiono centrų ir paribių. Savaitraščio gimtadienio proga buvo atidaryta paramos sąskaita, skirta kaupti stipendijoms už antrakursių proveržį regione žurnalistinės praktikos metu. Generalinių rėmėjų „Splius“, „Etaplius“ ir „Utenos dienos“ dėka iš viso surinkta 1 200 Eur.

Iki lapkričio vidurio žurnalistikos antrakursiai siuntė savo parengtų straipsnių sąrašą ir praktiką kuravusių vyr. redaktorių rekomendacinius laiškus. Prieš pat Kalėdas Komunikacijos fakulteto komisija išrinko tris jaunuolius, kurie ir buvo apdovanoti stipendijomis.

„Lietuva yra ir visi maži miestai“

Nugalėtojų vardai paaiškėjo VU Komunikacijos fakulteto virtualaus kalėdinio vakaro metu. Jūratei Baltinaitei (praktika nepriklausomame Skuodo r. laikraštyje „Mūsų žodis“, vyr. redaktorė Dalia Zabitienė) skirta 500 Eur vertės vienkartinė „Etaplius“ stipendija. Lukas Paškevičius (praktika Elektrėnų krašto laikraštyje „Elektrėnų kronika“, vyr. redaktorė Julija Kirkilienė) ir Robertas Macius (praktika Klaipėdos rajono laikraštyje „Banga“, vyr. redaktorė Vilija Butkuvienė) apdovanoti vienkartinėmis 350 Eur stipendijomis.

„Etaplius šiais metais sugalvojo ypatingu būdu pažymėti savo veiklos sukaktuves. Laimingaisiais šiuo atveju tapome mes – Komunikacijos fakultetas, o konkrečiau – fakultete įgyvendinama žurnalistikos bakalauro studijų programa. Tai – svarbi iniciatyva tiek fakultetui, tiek studentams“, – sakė Komunikacijos fakulteto studijų reikalų prodekanas doc. dr. Martynas Petrikas.

Žurnalistikos ir medijų tyrimų centro doc. dr. Jolanta Mažylė taip pat pabrėžė iniciatyvos svarbą. „Etaplius – labai unikalus ir puikus žiniasklaidos projektas, vienijantis informaciją iš visų Lietuvos kampelių. Taigi, aš manyčiau, kad didysis proveržis regioninėje žiniasklaidoje yra pats „Etaplius“ – ne tik dėl sumanymo dalytis naujienomis, bet ir noro atsigręžti į universitetą, į būsimuosius žurnalistus“, – džiaugėsi J. Mažylė.

Viena pirmųjų stipendininkus pasveikino „Etaplius“ vadovė Giedrė Brazlauskaitė. Jaunuoliams ji palinkėjo neblėstančio užsidegimo, žingeidumo ir plataus mąstymo, renkantis tolesnį profesinį kelią. „Svarbiausia neužmiršti, kad Lietuva – tai ne tik Vilnius ar Kaunas. Lietuva yra ir visi maži miestai. Mūsų naujienų platformos turinį kuria ne tik „Etaplius“ žurnalistai, bet ir 60 media partnerių iš įvairiausių Lietuvos regionų“, – kalbėjo ji.

Ilgame partnerių sąraše – ir tos žiniasklaidos priemonės, kuriose praktiką atliko stipendiją laimėję jaunieji žurnalistai. Jų straipsniai taip pat buvo publikuoti „Etaplius“. G. Brazlauskaitė planuoja nusiųsti padėkos žodį jaunuolių redaktoriams bei kolegoms, kurie prisidėjo prie bendro tikslo – naujos kartos ugdymo.

Straipsnis parengtas ir publikuotas Etaplius.lt svetainėje.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos