EULietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kartu su 24 partneriais, vienas iš kurių yra Vilniaus universitetas, nuo 2018 m. birželio 18 d. iki 2021 m. birželio 30 d. vykdo projektą „VISUOMENĖS POREIKIUS ATITINKANČIOS VIRTUALIOS KULTŪRINĖS ERDVĖS (VEPIS) PLĖTRA“. Šio projekto pagrindinis tikslas – vartų į skaitmeninį kultūros paveldą plėtra. Projektą finansuoja ES Europos regioninės plėtros fondas.

Numatomi projekto rezultatai – sukurtos 9 naujos el. paslaugos, palengvinančios skaitmeninto kultūrinio turinio paiešką, kaupimą, tvarkymą ir naudojimą švietimo, mokslinių tyrimų ir kitais portalo epaveldas.lt paslaugų gavėjams aktualiais tikslais:

1. Skaitmeninio turinio susiejimo su geografine vieta paslauga.

2. Skaitmeninio turinio valdymo paslauga.

3. „Vieno langelio“ paslauga.

4. Skaitmeninio turinio analizės ir tyrimų vykdymo paslauga.

5. Personalizuotų virtualių parodų paslauga.

6. Kūrinio statuso ir licencijavimo sąlygų pateikimo paslauga.

7. Muzikos iš natų grojimo paslauga.

8. Žemėlapių pateikimo paslauga.

9. Virtualiosios ir papildytosios realybės ekspozicijų paslauga.

Projekto dalies įgyvendinime dalyvauja trys Vilniaus universiteto padaliniai: Vilniaus universiteto biblioteka, Istorijos fakultetas ir Komunikacijos fakultetas, kurių kiekvienas siekia savo srities rezultatų:

  • Vilniaus universiteto biblioteka – kultūros paveldo objektų skaitmeniniams ir integravimas su VEPIS;
  • Istorijos fakultetas – elektroninių kultūros paveldo aktualizavimo priemonių „Mokykis apie Lietuvą“ ir „Virtualus vasario 16-osios muziejus“ sukūrimas ir integravimas su VEPIS;
  • Komunikacijos fakultetas – BAVIC įgyvendinimas, plėtra ir integravimas su VEPIS.

Kiti projekto metu siekiami rezultatai: efektyvesnė ir tikslesnė kultūros objektų paieška; interaktyvesnis informacijos apie kultūros turinį pateikimas; didesnė kultūrinio turinio sklaida; gausesnis skaitmenintų kultūros paveldo objektų fondas.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos