mini 2017 KDI bibliografija2Šių metų gruodžio 6 d. 17 val. Vilniaus universiteto bibliotekos P. Smuglevičiaus salėje vyko informacinio leidinio „Vilniaus universiteto Knygotyros ir dokumentotyros institutas. Bibliografijos rodyklė 1940‒1943, 1990‒2015“ sutiktuvės.

Renginį organizavo Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Knygotyros ir leidybos tyrimų katedra bei Martyno Mažvydo bibliofilų klubas. Jaukaus renginio metu susirinkusiuosius sveikino Knygotyros ir leidybos tyrimų katedros vedėja prof. dr. Aušra Navickienė, leidinį pristatė prof. habil. dr. Domas Kaunas, leidinio sudarytojas asist. dr. Tomas Petreikis ir dr. Daiva Narbutienė.

Minėtina, kad Vilniaus universiteto Knygotyros ir dokumentotyros institutas 2015 m. šventė 75 metų sukaktį, o Komunikacijos fakultetas 2016 m. šventė savo veiklos 25-metį. Bibliografijos rodyklėje pirmą kartą sistemiškai pateikiamos 1940–1943, 1990–2015 m. KDI ir jo pirmtakus reprezentuojančios publikacijos. Knygos pradžioje skaitytojai ras sudarytojo pratarmę ir išsamų prof. dr. Aušros Navickienės straipsnį apie institutą, taip pat pateikiama 1612 bibliografinių įrašų rodyklė. Joje registruotos instituto narių knygos, straipsniai, rengti serialiniai leidiniai, vertimai, parengtos ir vadovautos disertacijos. Knygoje taip pat yra informacijos apie institutą, jo mokslininkus ir mokslinę veiklą.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos