mini Įrėminta erdvėMaloniai kviečiame į Komunikacijos fakulteto docentės dr. Raimondos Bitinaitės-Širvinskienės knygos „Įrėminta erdvė. Lietuvos teatro dailė sovietmečiu“ pristatymą, kuris vyks birželio 10 d. 17 val. MO muziejuje (Pylimo g. 17).

Doc. dr. Raimondos Bitinaitės-Širvinskienės knygoje „Įrėminta erdvė. Lietuvos teatro dailė sovietmečiu“ pristatoma įvairius apribojimus patirianti meno sritis – teatro dailė. Čia  įrėminimo sąvoka vartojama plačiąja prasme. Ji nusako ne tik ideologinį spaudimą sovietmečiu, bet ir tinka kalbant apie dailininko kūrybos priklausomybę nuo bendro teatro menininkų suderinamumo bei pavaldumą režisūros dėsniams. Knygos skaitytojai turės galimybę patirti visas teatro dailininką ištinkančias peripetijas,  sužinoti kaip atsirado dailininko teatras, kodėl sukurti darbai nepasiekė scenos, kaip scenografai išmoko ne tik sutarimo  kūrybinėje partnerystėje, bet ir pakovoti už savo tiesas ir teises, priešintis apribojimams. Vakarų bei Vidurio Europos teatro kontekstas leis naujai įvertinti Lietuvos teatro dailės atradimus, permąstyti scenografijos kūrėjų likimus. Knygoje skaitytojas ras iki šiol nemažai nepublikuotų scenografijos eskizų, dokumentų, laiškų, scenografijos parodų sąrašą.

Pristatyme dalyvaus menotyrininkai doc. dr. Helmutas Šabasevičius ir doc. dr. Dalia Karatajienė, literatūrologė prof. dr. Aušra Martišiūtė-Linartienė, knygotyrininkas prof. dr. Arvydas Pacevičius.

Įrėminta erdvė

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos