Savaitgalį prasidėjo VU Vaikų universiteto pavasario sesija „Jaunasis atradėjas“. Šeštadienį jiems paskaitas skaitė Komunikacijos fakulteto dėstytojos lekt. Asta Urbanavičiūtė-Globienė ir asist. dr. Fausta Kepalienė.

431218916 277729555416044 3804981092222450606 n

Lekt. A. Urbanavičiūtė-Globienė jiems skaitė paskaitą apie knygų leidybą. „Netikėta patirtis, neturėjau anksčiau jokio santykio su pradinukais, bet jie man neleido nuobodžiauti – jie labai nori kalbėti, nori būti išklausyti ir įvertinti. Vaikų nuoširdumas ir išprusimas pakeri“, – įspūdžiais po paskaitos dalinosi lektorė.

Taip pat užsiėmimą pradinių klasių moksleiviams vedė ir asist. dr. F. Kepalienė. Ji teigia, kad moksleiviai atėjo nusiteikę sužinoti naujų dalykų, buvo aktyvūs, patys ir klausinėjo, ir atsakinėjo į užduodamus klausimus. „Vaikai žino išties daug, yra susipažinę su žinomais lietuvių ir užsienio vaikų rašytojais, didelė dalis yra išbandę ir skaityti skirtingais formatais – klausytis garsinių knygų, skaityti elektronines knygas. Visgi mėgstamiausias formatas išlieka spausdinta knyga, kurią, kaip teigė patys vaikai, gera skaityti, vartyti, jausti jos kvapą,“ – komentavo asist. dr. F. Kepalienė ir džiaugėsi, kad „vaikai nuoširdžiai domėjosi tiek knygos istorija, tiek naujovėmis, akivaizdu, kad nepaisant daugybės spalvotų ekranų, auga skaitanti ir knygas mylinti karta“.

Šeštadienį paskaitose dalyvavo daugiau kaip 100 moksleivių. Dėkojame dėstytojoms už skirtą laiką ir skaitytas paskaitas bei tėveliams už pasitikėjimą Vilniaus universitetu ir aktyvų dalyvavimą Vaikų universiteto veiklose.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos