Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultetas organizuoja viešosios kalbos Konkursą moksleiviams „KOMUNIKUOK: ŠAUKSMININKO (IŠ)ŠŪKIS“.
Konkursas moksleiviams

Šio Konkurso tikslas – raginti aktyvų jaunuolių įsitraukimą į visuomenės gyvenimą, suteikti galimybę moksleiviams išreikšti savo nuomonę ir būti išklausytiems, skatinti kūrybišką, visuomenišką, analitinį Lietuvos ir pasaulio aktualijų suvokimą ir vertinimą. Šiuo konkursu taip pat siekiama ugdyti pamatinius komunikacinius gebėjimus: kritinį mąstymą ir tolerantišką kalbėjimo kultūrą.

Dalyvio paraišką galite pildyti iki 2024 m. vasario 12 d. ČIA.

Parengtą kalbą pasirinktu formatu kviečiame atsiųsti šiuo el. pašto adresu:

Atrinkti pirmojo etapo darbų autoriai vasario mėn. 26 d. bus informuoti apie kvietimą dalyvauti kitame Konkurso etape ir bus kviečiami į Fakulteto organizuojamą paskaitų ir konsultacijų ciklą, kuris vyks 2024 m. kovo mėn. 8 d. Komunikacijos fakultete (Saulėtekio al. 9, I rūmai, Vilnius). Šių paskaitų tikslas – praktinių užsiėmimų su fakulteto dėstytojais metu ugdyti moksleivių komunikacinius gebėjimus ir tobulinti viešojo kalbėjimo įgūdžius.

Finalinis konkurso etapas, viešas kalbų pristatymas vyks – 2024 m. kovo mėn. 15 d. Komunikacijos fakultete (Saulėtekio al. 9, I rūmai, Vilnius).

Reikalavimai konkurso dalyviams:

  • gali dalyvauti visų tipų Lietuvos mokyklų I-IV gimnazinių klasių mokiniai;
  • kalba turi būti bet kuria aktualia tema, pavyzdžiui, švietimo sistema, meno/literatūros/muziejų svarba, turizmo plėtra, tvarumas, urbanizacija, žmonių teisės, migracija, tolerancija, neįgaliųjų teisės, aplinkosauga ir kita;
  • kalba turi būti parengta lietuvių kalba;
  • kalba turi būti parengta vieno moksleivio(-ės).

Visi finalinio etapo dalyviai bus apdovanojami Fakulteto diplomais, o prizinių vietų laimėtojų lauks dovanėlės.

Konkurso dalyviams bus išduodamos praleistas pamokas pateisinančios pažymos.

Su konkurso tvarkos aprašu galite susipažinti čia.

Kvietimas moksleiviams

Kvietimas mokykloms

Plakatas spausdinimui 

Facebook renginys

 

Kviečiame dalyvauti ir linkime visiems sėkmės!

 

Konkurso organizatorius: Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultetas

Konkurso partneris: knygynų tinklas „Humanitas”

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos