Džiaugiamės galėdami pristatyti Romo Sakadolskio vardinę stipendiją, kurią steigia doc. dr. Emilija Sakadolskis bendradarbiaujant su VU Komunikacijos fakultetu. Ši stipendija skirta įvertinti ir paremti magistrantūros studentus, besidominčius tiriamąja žurnalistika, žiniasklaidos raštingumu ar žurnalistikos iššūkiais. 

Sakadolskio stipendija

Romas Sakadolskis – Amerikos lietuvis žurnalistas, sugebėjęs rengti išskirtinius interviu. Jis ilgą laiką dirbo „Amerikos balso“ korespondentu ir vadovavo Lietuvos redakcijai.  Atvykęs į Lietuvą iš JAV, R. Sakadolskis įnešė šviežio oro gūsį į Lietuvos žurnalistiką, įkvėpdamas jai naujų perspektyvų.  

Per savo karjerą  R. Sakadolskis aktyviai dalyvavo visuose svarbiausiuose Lietuvos Nepriklausomybės kovų įvykiuose, dalijosi savo įžvalgomis ir reportažais su auditorija. R. Sakadolskis svariai  prisidėjo prie vakarietiško žiniasklaidos mąstymo diegimo Lietuvoje. Dėstydamas Vytauto Didžiojo ir Vilniaus universitetuose, jis mokė savo studentus tikslios, faktais pagrįstos žurnalistikos principų, svajojo puoselėti tikrus žurnalistinius tyrimus. Jo palikimas ir toliau įkvepia ateities žurnalistų kartas. 

Romo Sakadolskio vardinės stipendijos kriterijai: 

  1. Pretendentai turi būti pažangūs antrosios pakopos (magistrantūros) studijų programų paskutiniųjų metų studentai. 
  2. Pretendentai turi būti pasirinkę rašyti baigiamuosius darbus viena iš tematikų: 
  • Tiriamoji žurnalistika (pvz., jos būklė Lietuvos nacionalinėje ar regioninėje Žiniasklaidoje, tendencijos, sąlygos; lyginimai su tarptautine praktika);  
  • Medijų raštingumas (pvz., vartotojo gebėjimas įžvelgti žurnalistikai daromas įtakas; medijų raštingumo ugdymas; ko vartotojas turėtų reikalauti iš žurnalisto; ar žurnalistas informuoja, ar edukuoja); 
  • Žurnalistikos kaitos iššūkiai (pvz., naujųjų technologijų poveikis naujienų sklaidai, žiniasklaidos rinkos pokyčiai, laisvųjų žurnalistų kūryba, skirtingų kartų auditorijos žiniasklaidos naudojimo pokyčiai). 

Paraiškų teikimo terminas: Gruodžio 15 d. 

Norėdami pateikti paraišką, rašykite adresu su laiško tema „Paraiška vardinei Romo Sakadolskio stipendijai gauti“ ir pridėkite šiuos dokumentus: 

  1. Nustatytos formos prašymą skirti stipendiją.  
  2. Laisvos formos trumpą gyvenimo aprašymą (1-2psl.). 
  3. Laisvos formos baigiamojo darbo vadovo rekomendaciją. 

Stipendijos gavėjus atrinks komisija, kurią sudarys fakulteto, stipendijos steigėjo ir studentų atstovybės atstovai. Gali būti skirtos viena arba dvi stipendijos po 500 EUR. Stipendija būtų mokama po 100 EUR per mėnesį, paskutinį semestrą, kol rengiamas baigiamasis darbas. 

Skatinkime ir remkime naująją žurnalistikos lyderių kartą!  

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos