Epo iliustracija 2Vilniaus universitetas, bendradarbiaudamas su Europos patentų biuru (EPO) ir Europos Sąjungos intelektinės nuosavybės biuru (EUIPO), siūlo dalyvauti ilgalaikėje stažuotėje Miunchene, Vokietijoje arba Alikantėje, Ispanijoje, atliekant praktiką EPO arba EUIPO pagal „Pan-European Seal“ programą.

Į 12 mėn. trukmės mokymus kartu su Europos patentų biuro bei ES Intelektinės nuosavybės biuro profesionalais kviečiami besidomintys teise, politikos mokslais ir tarptautiniais santykiais, lingvistika, ekonomika, informacinėmis technologijomis, komunikacija ir kitomis sritimis. Taip kviečiami ir techninio pobūdžio akademinių žinių turintys kandidatai: chemijos inžinerijos, farmacijos, biotechnologijų, mechaninės, elektromechanikos ir elektronikos inžinerijos, telekomunikacijos ir informatikos srityse.

Vienerius metus trunkančios stažuotės metu dalyviams bus sudarytos sąlygos mokytis ir dirbti kartu su EPO bei EUIPO profesionalais, dalyvauti įvairiuose šių biurų organizuojamuose renginiuose ir seminaruose. Dalyvauti atrankoje kviečiami paskutiniųjų kursų bakalauro ar magistro programų studentai ar jau gavusieji magistro laipsnius ir besidomintieji intelektinės nuosavybės klausimais. Kandidatai, sėkmingai praėję atranką, gaus 2000 EUR/mėn. stipendiją ir į stažuotę vyks jau 2022 m. rugsėjo mėn.

Kandidatų į stažuotę atranka vyks dviem etapais, iš kurių pirmąjį organizuoja Vilniaus universitetas. Šiam etapui kandidatai privalo pateikti Europass CV (anglų kalba), motyvacinį laišką (anglų kalba) ir diplomo kopiją arba pažymą apie baigtus studijų metus (paskutiniojo kurso studentams). Dokumentų laukiame iki š. m. vasario 1 d. Dokumentus siųskite el. paštu: (siųskite su prierašu “EPO/EUIPO stažuotei”).

Atrankos sąlygos ir reikalavimai kandidatams skelbiami ČIA.

Daugiau informacijos Jums suteiks Vilniaus universiteto Inovacijų skyrius, tel.: (8 5) 2366279, el. p.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos