IMG 7608 2Rugpjūčio 31 d., antradienį, vyko Komunikacijos fakulteto 30 metų jubiliejaus šventė. Joje dalyvavo esami ir buvę Komunikacijos fakulteto bendruomenės nariai, svečiai, kurie sveikino visą Komunikacijos fakulteto bendruomenę jubiliejaus proga.

Komunikacijos fakulteto bendruomenės pasveikinti atvyko Vilniaus universiteto rektorius prof. Rimvydas Petrauskas. „Krizės akivaizdoje daug kalbama apie medicinos, biochemijos, kitų kietųjų mokslų indėlį ir įtaką. Bet būtent pandeminis laikotarpis įrodė, kad visuomenei reikia gilesnio supratimo apie komunikaciją, informaciją, jų valdymą ir interpretavimą. Komunikacija tampa ateities pasaulio ir mūsų santykio su tikrove klausimu”, apie komunikacijos svarbą kalbėjo prof. R. Petrauskas. „Aš tikiuosi, kad trijų dešimtmečių įdirbis bus pamatas naujų klausimų sprendimui. Tikiu, kad Komunikacijos fakultetas įsitvirtins ne tik kaip netiesioginis valstybės stiprintojas, išleisdamas į gyvenimą komunikacijos, žiniasklaidos, informacijos valdymo specialistus, bet ir kasdienis aktualių diskusijų dalyvis bei nuomonės formuotojas”, sakė rektorius, linkėdamas Komunikacijos fakultetui sklandaus perėjimo į naują tarpsnį, naujų idėjų, iniciatyvų ir patirčių.

Sveikinimo kalbą fakulteto bendruomenei sakė ir Lietuvos Respublikos Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininkas, rektorius prof. Artūras Žukauskas. Jis pabrėžė, koks atsakingas šios įstaigos dėstytojų darbas ruošiant specialistus šiuolaikiniame pasaulyje, kuriame tiek daug propagandos, melagienų, kurioms reikia atsispirti ir kokia yra svarbi žiniasklaidos laisvė.

Fakulteto 30-mečio iškilmėse dalyvavo visi Komunikacijos fakulteto dekanai: prof. dr. Renaldas Gudauskas, prof. hab. dr. Domas Kaunas, prof. dr. Andrius Vaišnys ir prof. dr. Rimvydas Laužikas. Dekanai dalijosi prisiminimais apie Komunikacijos fakultetą ir aptarė, kaip jis pakito per 30 metų.

Pirmasis Komunikacijos dekanas prof. dr. Renaldas Gudauskas sakydamas sveikinimo kalbą prisiminė 1991 m., Komunikacijos fakulteto įkūrimą ir kalbėjo apie fakulteto išskirtinę konkurencinę poziciją akademinėje rinkoje.

Lietuvos knygotyrininkas, bibliofilas, edukologas, akademikas, dekanas, prof. habil. dr. Domas Kaunas sveikindamas fakulteto bendruomenę ir linkėdamas geriausios kloties pridūrė: „Aš noriu būti su jumis, ačiū, kad pasirūpinate, jog galėtume bendradarbiauti, jei reikės pasidalinti patirtimi – aš ta patirtimi su jumis visada mielai dalinsiuosi”.

Pasveikinti Komunikacijos fakulteto atvyko ir VU KF alumnė, LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė. „Esu dėkinga fakultetui pirmiausiai kaip alumnė, studentė. Šiame fakultete, o tuo metu buvusiame Žurnalistikos institute, aš išmokau, kad žodžio laisvė yra vertybė, už kurią reikia kovoti kiekvieną dieną. Ačiū už atvertas tarptautiškumo galimybes, linkiu tą tarptautiškumą vystyti ir toliau. Taip pat esu dėkinga ir kaip fakulteto ilgalaikė socialinė partnerė, kadangi bendradarbiaujame iki šių dienų. Čia užauga branduolys ir pagrindas Lietuvos žurnalistų, tad sveikinu fakultetą ir LRT vardu. Ačiū ir man labai miela širdžiai čia būti ir jus visus matyti”.

Komunikacijos fakulteto alumnė, Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos direktorė, dr. Laura Juchnevič sveikindama Komunikacijos fakultetą pastebėjo, kad jau dabar yra matomas didesnis poreikis informacijos ir komunikacijos mokslams. „Sveikinu įžengus į naujų patirčių ir iššūkių laiką, kai daug padaryta, o dar daugiau darbų laukia ateityje. Per 30 metų sukurta bendruomenė tik stiprėja, didėja, plečiasi. Linkiu Komunikacijos fakultetui ir toliau stiprinti savo bendruomenę, visgi žmonės yra patys svarbiausi elementai tiek studijų procese, tiek profesiniame lauke. Ačiū jums už visas dovanas: ir žinias, ir žmones”, dėkojo dr. L. Juchnevič.

Komunikacijos fakulteto dekanas, prof. dr. Rimvydas Laužikas savo sveikinimo kalboje sakė: „Visi būdami šiame fakultete išgyvenome džiaugsmo, triumfo akimirkų ir, žinoma, nusivylimo akimirkų. Bet per šiuos išgyvenimus mes nusistatome savo santykį su universitetu, fakultetu. Sveikindamas visus: čia esančius, tuos, kurie neatvyko ir tuos, kurie jau nebegali čia būti – noriu paskatinti stengtis rasti daugiau džiugių akimirkų, momentų ir pastebėti juos, kai išgyvename tą sėkmės istoriją. Jų tikrai yra, būkite pasveikinti”.

Sveikinimo žodį studentų vardu tarė ir VU Studentų atstovybės narė Rugilė Barauskaitė: „Ačiū fakulteto dėstytojams už tai, kad išugdė ne vieną nepriklausomą kartą, kuri kūrė ir dabar kuria Lietuvą. Ačiū fakulteto administracijai už visada atviras duris ir nuolatinį bendradarbiavimą, ačiū visiems bendrakeleiviams studentams, kurie fakulteto patalpas užpildo diskusijomis, užsidegimu mokytis ir nuoširdžiomis emocijomis, na ir ačiū visai fakulteto bendruomenei už tai, kad tai yra mūsų namai, kuriuose kiekvienas randa užtikrintumą, bendrystę ir žinojimą, kad turi vieni kitų palaikymą. Manau, kad galiu drąsiai pasakyti, jog iš šio fakulteto jau 30 metų kylame į žvaigždes”.

Jubiliejaus iškilmes vainikavo nuotaikingas „Vokalinio meno tinklo” muzikinis pasirodymas.

Dėkojame visai Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto bendruomenei ir svečiams už gražią 30 metų jubiliejaus šventę ir lai fakultetas gyvuoja dar daugybę metų!

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos