spear logo

Nuo 2019 metų Vilniaus universitete įgyvendinamas Horizontas 2020 Mokslas su visuomene ir visuomenei (Swafs) programos projektas „Supporting and Implementing Plans for Gender Equality in Academia (SPEAR)“.

Šio projekto tikslas – lyčių lygybės planų sukūrimas aukštojo mokslo institucijoje ir jų įgyvendinimas. Projekte dalyvauja 11 partnerių iš 9 Europos valstybių, taip pat ir Lietuvos Vilniaus universitetas bei Komunikacijos fakultetas, kurį projekte atstovauja doc. dr. Lijana Stundžė. Parengtas ir patvirtintas Lyčių lygybės planas Komunikacijos fakultete – tai fakulteto indėlis įgyvendinant Vilniaus universiteto įvairovės ir lygių galimybių strategiją 2020-2025 metams (toliau - ĮLG Strategija), kuris suvokiamas kaip politikos instrumentas, skirtas paskatinti kultūrinius ir institucinius pokyčius organizacijoje.

Lyčių lygybė – viena iš prioritetinių veiklos sričių 2020 m. Vilniaus universitete Senato patvrtintoje ĮLG Strategijoje, kuri buvo patvirtinta atsižvelgiant į tai, kad lyčių lygybė yra viena iš pagrindinių Europos Sąjungos vertybių bei vienas iš Jungtinių Tautų organizacijos darnaus vystymosi tikslų bei tai, kad Lietuvos Respublikos Moterų ir vyrų lygių galimybių įstatymas taip pat įpareigoja įgyvendinti moterų ir vyrų lygias teises, o lyčių lygybės siekis ir lygių galimybių politikos įgyvendinimo ir vykdymo priežiūros principai yra įtvirtinti LR Darbo kodekse. „Komunikacijos fakultete rengiamu Lyčių lygybės planu (LLP) 2021-2025 m. siekiama naikinti trukdžius ir gerinti moterų akademinės karjeros galimybes, siekti lyčių balanso sprendimų priėmimo lygmenyse, stiprinti lyties aspekto integravimą į mokslinių tyrimų ir universitetinio ugdymo turinį“, sako Komunikacijos fakulteto projekte atstovė doc. dr. Lijana Stundžė. Parengtas planas apima personalo, fakulteto valdymo, mokslo, studijų bei komunikacijos sritis.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos