EugeneBalandžio 23 d. VU Komunikacijos fakultete lankysis rašytojas Eugène’as Ebodé ir su fakulteto bendruomene diskutuos apie kultūrinius ir komunikacinius XXI a. iššūkius.

Rašytojas, mokytojas Eugène’as Ebodé gimė 1962 m. Douala mieste Kamerūno Respublikoje. 1982 m. išvyko iš šalies į Prancūziją. 1988 m. įgijo politikos mokslų diplomą. Eugène’as Ébodé įgijo prancūzų literatūros daktaro laipsnį (Université Paul-Valéry de Montpellier), baigė aukštąją komunikacijos mokyklą CELSA, Politikos mokslų institutą Aix-en-Provence mieste. Dirba literatūros kritiku šveicarų laikraštyje „Le Courrierde Genève“, dėsto André Chamson du Vigan licėjuje. Penkiolikos knygų autorius, daugiausia dėmesio skiria socialiniams lūžiams ir būtinybei bendradarbiauti tarpusavyje. Eugène’o Ébodé pagrindiniai romanai kalba apie herojiškų moterų asmenybes, tokias kaip Sovereign Magnificent, išgyvenusią Tutsi genocidą Ruandoje („Souveraine Magnifique“, Gallimard 2014), amerikietę Rosa Parks („La Rosedansle bus jaune“, Gallimard 2013) ar mažai žinomos Casamance Aline Sitoé Diatta vaidmenį kritikuojant kolonizaciją Senegale („La transmission“, Gallimard  2002). Jo romanas „Le Balconde Dieu“ (Gallimard, 2019) pabrėžia ir giria moterų „skaitmeninę revoliuciją“ Majote.

Eugène’as Ébodé yra apdovanotas ne viena premija: Eve Delacroix premija (Académie française), Yambo Ouologuem premija ir Jeand’Heurs istorinio romano premija. Eugène’as Ébodé buvo „Cosmopolitaine“ laidos radijuje France Inter literatūros skyrelio apžvalgininkas. Taip pat apdovanotas Meno ir literatūros kavalieriaus ordinu (2010).

2016 m. Eugène’as Ébodé dalyvavo internetiniame dokumentiniame filme „Migracijos krizė ir mes“, kurį sukūrė Prancūzų institutas Lietuvoje bendradarbiaujant su Prancūzijos muziejais ir UNHCR Lietuva.

Dokumentinį filmą galite peržiūrėti čia: http://www.institutfrancais-lituanie.info/Migracija/

Susitikimas vyks balandžio 23 d. 17-18.30 val. Bernardinų g. 11, Baltojo kritiko aud.

Būtina išankstinė registracija:

Daugiau apie Eugène’o Ebodé vizitą Lietuvoje: https://www.institutfrancais-lituanie.com/siuo-metu/konferencijos/naujas-zvilgsnis-i-nudienos-pasauli/eugene-ebode-paskaita-zmogaus-pasipriesinimo-galia-pries-neteisybe/

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos