mini plakatas Erelio vaikai 1Akademinė leidyba pristato naują knygą: „Erelio vaikai. Radvilų giminės pėdsakais“ (autoriai Anželika Laužikienė, Rimvydas Laužikas ir Tadas Žižiūnas).

Knygos pavadinimui pasirinkta eilutė iš vieno didžiausių XVI a. pab. – XVII a. pr. Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės intelektualų – Saliamono Risinskio „Panegirikos Radvilų ereliui“. Kalbėdami apie Radvilas Lietuvos istorijoje sunkiai rasime erdvę, kurioje ši giminė nebūtų palikusi ryškių savo pėdsakų: karalienė Barbora – politikoje, kardinolas Jurgis Radvila – religiniame gyvenime, Nesvyžiaus Dievo Kūno bažnyčia – architektūroje, Ulos mūšis – karyboje, Brastos Biblija – raštijoje, „eksperimentinis“ Kėdainių miestas – ekonomikoje, sterkas à la Radziwill – gastronomijoje...

Ši knyga – nedidelis komunikacinis indėlis „Radvilų darbotvarkėje“. Keičiasi laikai, keičiasi auditorijos, randasi naujų technologinių galimybių. Tai sudaro sąlygas kurti kitokius komunikacinius produktus.

plakatas Erelio vaikai 2

Kartu su knyga įsigyjate ir išmaniąją programėlę „Atrask Radvilas!“. Ją įsidiegę į savo išmanųjį telefoną arba planšetinį kompiuterį (su Android OS) ir nukreipę į knygoje pažymėtas vietas, pateksite į papildytosios realybės pasaulį – galėsite peržiūrėti ir išgirsti knygą papildančią medžiagą (trimačius įvairių rekonstrukcijų modelius, vaizdo ir garso pasakojimus ir kt.).

Tikimės, kad patirsite malonių istorinių akimirkų kartu su Radvilomis!

Knygą įsigyti galima jau Vilniaus knygų mugėje, Akademinės leidybos stende 3.04, o vėliau - ir knygynuose.

Daugiau informacijos: https://www.facebook.com/aleidyba.lt/

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos