JOURNALISM2022 m. vasario 24 d. Rusija pradėjo didelio masto karą prieš Ukrainą. Ginant savo šalį rizikuoja ne tik Ukrainos kariai, bet ir visi ukrainiečiai. Ukrainos žurnalistai atsiduriantys fronte kasdien mums praneša naujausią informaciją iš priešakinių linijų. Šioje naujoje ir pavojingoje aplinkoje žurnalistai turi prisitaikyti dirbti, kad išliktų saugūs.

Kokie yra tiesioginiai ir ilgalaikiai Ukrainos žurnalistų poreikiai? Kaip žurnalistai turi prisitaikyti prie reportažų rengimo karinio konflikto metu? Kaip galėtume geriausiai paremti žurnalistus okupuotoje teritorijoje? Diskusija kovo 10 d. 16 val. (Lietuvos laiku).

Norėdami spręsti šiuos ir kitus klausimus, USAGM ir IREX kviečia žiniasklaidos ekspertų grupę, kuri aptars žurnalistiką Ukrainos fronto linijose.

Diskusijos dalyviai:

Jamie Dettmer, Voice of America užsienio ir karo korespondentas Ukrainoje. Jis buvo VOA korespondentas karinių konfliktų metu Sirijoje, Libijoje, Irake, Libane ir Ukrainoje.

Maryana Drach, RFE/RL Ukrainoje direktorė.

Heather Murdock, VOA užsienio korespondentė, ką tik atvykusi iš Ukrainos.

Maria Ordzhonikidze, Justice for Journalists Foundation direktorė, Londone, JK įsikūrusi NVO, kurios misija kovoti su nebaudžiamumu už išpuolius prieš žiniasklaidą.

Mykhaylo Shtekelis, RFE/RL korespondentas Odesoje nuo 2017 m. Shtekelis, žurnalistikos karjerą pradėjęs 2003 m., įvairiems Ukrainos televizijos kanalams rašė apie Donbaso konfliktą ir Krymo aneksijos klausimus bei turi darbo konfliktų metu patirties.

Moderatorius:

Jamesas Brooke'as, buvęs VOA biuro Maskvoje ir Ukrainoje vadovas, Ukrainos verslo naujienų vyriausiasis redaktorius ir šiuo metu Ukrainos/Rusijos demokratijos gynimo fondo bendradarbis Vašingtone.

Į DISKUSIJĄ REGISTRUOKIS ČIA

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos