postui 2Š.m. spalio  24 d. 15 val. kviečiame į susitikimą su  nevyriausybine organizacija Debunk.org, kurios  pagrindinis tikslas tirti dezinformaciją viešojoje erdvėje ir vykdyti edukacines medijų raštingumo didinimo kampanijas, atstovais.

Debunk.org komanda  per metus paskelbia daugiau nei 100 ataskaitų, kuriose daugiausia dėmesio skiriama melagingai ir klaidinančiai informacijai apie migracijos krizę prie ES sienos su Baltarusija, COVID-19, NATO, hibridinį karą, energetikos politiką ir rinkimų stebėjimą ir pan. Pastaruoju metu Debunk.org dirba Rusijos pradėto karo prieš Ukrainą dezinformacijos srityje ir kas savaitę teikia ataskaitas apie Kremliaus skleidžiamą dezinformaciją apie plataus masto invaziją į Ukrainą.

Neseniai Debunk.org pradėjo bendradarbiavimą su Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultetu ir įsteigė Baltijos dezinformacijos observatoriją, kurios pagrindinis tikslas – atlikti tarpdisciplininius dezinformacijos  tyrimus.

Kviečiame visus ir visas besidominčius dezinformacijos tyrimais į susitikimą su Debunk EU atstovais, šio susitikimo tikslas susipažinti su Debunk.org vykdoma veikla ir kartu suburti mokslinių  tyrimų grupę. 

Susitikimas vyks Freskų auditorijoje. 

Daugiau informacijos: https://debunk.eu/

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos