Šiame seminarų cikle aptariami kai kurie svarbiausi iššūkiai, su kuriais susiduria mokslininkai ir studentai, vykdantys akademinius tyrimus. Seminarus ves Skaitmeninių kultūrų ir komunikacijos katedros vedėjas prof. dr. Costis Dallas.

naujienai lt Dallas

Seminaruose aptariami įvairūs mokslinių tyrimų planavimo ir rengimo aspektai - nuo pirminio temos nustatymo iki galutinio mokslinių tyrimų rezultatų paskelbimo. Daugiausia dėmesio skiriama problemoms, su kuriomis iš tikrųjų susiduria tyrėjai, nustatyti ir praktinėms tyrimų planavimo ir vykdymo gairėms, paremtoms gerąja praktika ir iš tarptautinės patirties išmoktomis pamokomis. Jis bus naudingas pripažintiems mokslininkams, atliekantiems ir publikuojantiems recenzuojamus mokslinius tyrimus, doktorantams įvairiuose daktaro disertacijos rengimo etapuose ir magistrantams, besirengiantiems baigiamajam darbui.

1. Etiškas dirbtinio intelekto priemonių naudojimas moksliniuose tyrimuose (2023 m. gruodžio 13 d., trečiadienis, 15:00-16:30 val.)

2. Mokslinių tyrimų proceso sutramdymas (2024 m. vasario 14 d., trečiadienis, 15:00-16:30 val.) 

3.  Kas lemia, ar temą galima tirti? (2024 m. kovo 20 d., 15:00-16:30 val.

Vienas didžiausių iššūkių tyrėjams – nuo įdomios tyrimo srities nustatymo, pradinės nuojautos ar intuicijos iki temos, tinkamos tikram tyrimui, apibrėžimo. Svarbiausio konceptualizavimo ir operacionalizavimo darbo praleidimas yra pagrindinė priežastis, dėl kurios kyla problemų, persekiojančių tiek magistrantus, tiek pripažintus tyrėjus, dėl kurių priimami neteisingi sprendimai dėl metodologijos, duomenų atrankos ir analizės, o tai turi didelės įtakos atlikto tyrimo kokybei. Šiame seminare daugiausia dėmesio skiriama kriterijams nustatyti ir aptarti būdams, kaip nustatyti patikimą tyrimo temą, ir pateikti įžvalgų, kaip geriau apibrėžti realaus tyrimo apimtį, tikslus ir tyrimo klausimus.

Tai trečiasis Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto organizuojamo seminarų ciklo „Mokslinių tyrimų praktika ir procesas“ (2023–2024 m.) seminaras. Dėstytojas: prof. dr. Costis Dallas.

Seminaras vyks Komunikacijos fakultete, 214 a. (Freskos aud.), Saulėtekio al. 9.

REGISTRACIJA (kvietimas registruotis galioja iki 2024 m. kovo 18 d.)

4.  Literatūros apžvalgos rašymas (2024 m. balandžio viduryje, data ir laikas bus patikslinti vėliau) 

5. Kokybinis interviu tyrimuose (2024 m. gegužės viduryje, data ir laikas bus patikslinti vėliau) 

6. Tyrimų etika praktikoje (2024 m. birželio viduryje, data ir laikas bus patikslinti vėliau). 

Užsiėmimai vyks anglų kalba.

Platesnę informaciją apie kiekvieną seminarą rasite ČIA.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos