Pristatytas_Komunikacijos_fakulteto_papildomųjų_studijų_Bibliotekininkystės_ir_dokumentų_valdymo_modulis.jpg

Gegužės 16 d. įvyko pirmasis Bibliotekininkystės ir dokumentų valdymo modulio pristatymas, kuriame dalyvavo daugiau kaip 100 bibliotekų atstovų iš skirtingų Lietuvos miestų ir regionų. Susitikimo metu buvo pristatytas modulis skirtas tobulinti bibliotekų darbuotojų kompetencijas, modulio pradžia numatyta 2024 m. vasario mėn.

„Atsižvelgiant į besikeičiančią informacinę aplinką ir šiuolaikiškų skaitytojų elgseną, modulis pasiūlys tobulinti įgūdžius tokiose srityse kaip informacijos organizavimas ir duomenų valdymas, skaitmeninis turinys technologijose, autorių teisės ir atvirosios prieigos galimybės bei rizikos, edukacinės ir informacinės veiklos bibliotekoje organizavimas ir kita“, – modulį pristatė Komunikacijos fakulteto papildomųjų studijų programos pirmininkas dr. T. Božerocki.

Lietuvoje šiuo metu niekas neruošia bibliotekininkystės srities specialistų, tad šis kursas užpildys atsiradusią spragą: „Modulio metu dalyviai įgis arba pagilins turimas kompetencijas komunikacijos veiksmų planavimo ir organizavimo srityje, taip pat informacinių sistemų valdymo ir taikymo srityje“, – teigia dr. T. Božerocki.

Rudenį planuojamas dar vienas susitikimas su bibliotekų bendruomenės atstovais, kurio metu bus pateikta išsamesnė informacija apie modulį.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos