52305651101 4c5b3f6968 c2023 m. sausio 11 d. Vilniaus universitetas (VU) paskelbė viešus tarptautinius konkursus laisvoms akademinėms pareigoms užimti. VU šiais metais skelbia 348 įvairių sričių dėstytojų ir mokslo darbuotojų konkursus, darbo pradžia numatoma 2023 m. rugsėjo 1 d. Dokumentų pateikimo etapas truks mėnesį – iki vasario 11 d.

Komunikacijos fakultete skelbiami konkursai į 11 pozicijų akademinėms pareigoms užimti. 

Į akademinių darbuotojų pareigas asmenys priimami viešo ir atviro konkurso būdu 5 metų kadencijai. Kviečiami kandidatuoti visi pretendentai, atitinkantys VU senato patvirtintus dėstytojų ir mokslo darbuotojų pareigybių minimalius kvalifikacinius reikalavimus.

Svarbu atkreipti dėmesį, kad šiais metais pretendentai, kurie kandidatuoja į dėstytojų pareigas, pildydami akademinį veiklos aprašą turi remtis VU rektoriaus patvirtintomis Pedagoginių kompetencijų vertinimo gairėmis. Šios gairės kandidatams padės pateikti tinkamą informaciją pildant akademinės veiklos aprašą, o teisingai pateikta informacija leis VU padalinių priėmimo-atestacijos komisijos nariams paspartinti darbą bei laikytis objektyvumo principo vertinant kandidatų pedagogines kompetencijas.

„Kaip ir kasmet, paskelbėme nemažai konkursų dėstytojų ir mokslo darbuotojų pareigoms užimti.  Informacija apie universitete paskelbtus konkursus, konkursų organizavimo tvarka ir procedūra, kandidatų atrankos kriterijai ir jų vertinimas, yra viešai prieinami visiems pretendentams į pareigas. Viena iš Vilniaus universiteto vertybių yra tobulėjimas kuriant skatinančią aplinką, įsipareigojant tobulintis, tobulinti ir priimti norinčius tobulėti, siekiant išskirtinės vertės. Tad tikimės, kad prie mūsų bendruomenės prisijungs akademiniai darbuotojai, siekiantys tobulėti ir prisidėti prie Vilniaus universiteto mokslinių tyrimų ir studijų išskirtinės vertės kūrimo“ - sako VU organizacijos vystymo ir bendruomenės reikalų prorektorė Vilmantė Pakalniškienė.

VU konkursai laisvoms akademinėms pareigoms vykdomi remiantis Vilniaus universiteto dėstytojų ir mokslo (meno) darbuotojų konkursų pareigoms eiti ir atestavimo organizavimo nuostatas, informaciją apie visus skelbiamus konkursus galima rasti VU tinklalapio Karjeros skiltyje.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos