Indrė Kaminckaitė

2005 m. įkurta Vilniaus universiteto radijo stotis Start FM skaičiuoja jau penkioliktus gyvavimo metus. Nekomercinė, alternatyvią muziką grojanti ir įvairius socialinius judėjimus palaikanti radijo stotis, valdoma studentų, greitai tapo ne tik muzikos mėgėjų, bet ir jaunųjų žurnalistikos studentų antrais namais.

„Praktika Vilniaus universiteto radijuje buvo mano, kaip radijo žurnalistės, karjeros pradžia“, – sako Indrė Kaminckaitė, LRT radijo žurnalistė. Ji teigia, kad praktika VU radijo stotyje jai buvo pirmi rimtesni žingsniai radijo žurnalistikoje.

„Esminiai žurnalistinio darbo principai, žurnalistikos teorijos žinios jau buvo įsisavinti, o VU radijo stotyje Start FM su dėstytojo pagalba ir priežiūra pagaliau galėjome paragauti ir praktikos“ – pasakoja Indrė Kaminckaitė.

Indrei Kaminckaitei, kaip ir kitiems žurnalistikos studentams, teko vesti laidas, dirbti vienai ir komandoje, organizuoti savo darbą, ieškoti temų, mąstyti, kaip jas tinkamai išpildyti radijo eteryje, ieškoti pašnekovų.

„Daug malonaus vargo teko patirti mokantis ir stengiantis suprasti, ką ir kaip daro radijo žurnalistas. Ką jau bekalbėti apie nuotaikingas akimirkas, patirtas Start FM studijoje, visiems kartu nervinantis, kai kas nors nepavyksta, juokiantis iš savo ar draugo klaidų eteryje“, – pasakoja radijo žurnalistė.

LRT radijo žurnalistė pasakoja, kad radijo žurnalistiką pasirinko neatsitiktinai.

„Dar būdama vyresnių klasių moksleivė prisijungiau prie vieno savo miesto universiteto radijo komandos, tapau radijo laidos, skirtos moksleiviams, viena iš vedėjų. Manau, būtent tada ir užsimezgė mano pirma stipri simpatija radijui“, – apie savo kelią į radijo žurnalistiką kalba I. Kaminckaitė.

Nors žurnalistikos studijų metų I. Kaminckaitei teko atlikti ir praktikas spaudoje, ir prisiliesti prie televizijos žurnalistikos, jos nuomonė ir požiūris nepasikeitė – radijas išliko ta vieta, kurioje ji jautėsi geriausiai.

„Matyt, šios medijos dinamiškumas ir spalvingumas geriausiai tiko mano charakterio žmogui, todėl išbandžius radijo žurnalistės ir laidų vedėjos kėdę joks kito pobūdžio darbas nesuteikė tokio pasitenkinimo. Radijas yra tiesiog žavus – tiek jo klausantis, tiek jame dirbant. Kas panašiai jaučiasi, tas supras. O nesuprantantiems, deja, nesugebėsiu paaiškint“, – savo pasirinkimą aiškina Indrė Kaminckaitė.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos