Gintare Pakulyte 1200x800Gintarė Pakulytė – Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Kūrybos komunikacijos studentė, kuri pasirinko studijuoti šią studijų programą, nes nuo mažens mėgo meną ir kūrybą, o tirti meno komunikaciją ir dirbti šioje srityje jai visada atrodė prasminga ir svarbu.

Gintarė neseniai pasinaudojo Erasmus+ mainų programos galimybėmis ir atlikto praktiką užsienyje. Kokio pobūdžio praktika tai buvo, už ką ji buvo atsakinga praktikos metu, kaip ją priėmė kolegos ir kokius įspūdžius parsivežė po praktikos – apie visai tai pasikalbėjome su Gintare jai sugrįžus iš Amsterdamo.

Kur buvote išvykusi atlikti praktikos pagal Erasmus+ mainų programą?

Atlikti praktikos išvykau į Amsterdamą, tačiau į Olandiją pakliuvau atsitiktinai, o ieškodama praktikos daugiau dėmesio skyriau įmonei ir darbo pobūdžiui nei šaliai. 

Koks buvo Jūsų atliktos praktikos pobūdis? Kokioje įmonėje ar įstaigoje ją atlikote? Už ką buvote atsakinga?

Kiek juokinga, bet praktikos vieta visai nebuvo susijusi su menu ar kultūra, tačiau pomėgis domėtis naujais dalykais mane nuvedė prie technologijų ir taip atsiradau greitai augančioje tarptautinėje informacinių technologijų (SaaS) kompanijoje „Virtuagym“, kurios pagrindinė paslauga buvo debesijos (cloud-based) programinė įranga, skirta sporto ir sveikatos verslo sistemoms.

Praktikos metu dirbau rinkodaros komandoje ir buvau atsakinga už vaizdo turinį: nuo idėjos kūrimo ir teksto rašymo iki montavimo, sklaidos ir rezultatų aptarimo prieš kitas komandas. Sakydama, jog buvau atsakinga už darbą visai neperdedu, nes praktikantai įmonėje dirbo ir buvo priimti kaip lygiaverčiai darbuotojai, o tai, aišku, reikalavo daug atsakomybės ir noro greitai mokytis. 

Kokius įspūdžius parsivežėte po praktikos?

Vienas didžiausių įspūdžių buvo suvokti kaip veikia ir kokia svarbi yra komunikacija sėkmingoje ir greitai augančioje kompanijoje  (iš viso 200 darbuotojų Olandijoje ir Kolumbijoje). Kuomet vaizdo reklamai pristatyti produktą reikėdavo ruošti tekstus, dar savaitė laiko buvo aptarinėjama žinutė ir ar ji vienodai veiks skirtingas Šiaurės, Pietų Amerikos ir Europos rinkas.

Taip pat mane stebino komandinis darbas, požiūris į praktikantą, universitetinių žinių įvertinimas ir vidinė darbo kultūra: laisvė teikti idėjas, diskutuoti su patyrusiais komunikacijos ir rinkodaros specialistais. Tai kėlė mano motyvaciją ir žinių lygį. Prireikus pagalbos bet kada galėjau prieiti prie kolegų ir jie maloniai sutikdavo man padėti.

Įmonės surengtas vasaros vakarėlis valtyse, ketvirtadienio rytinės jogos mankštos, penktadienio „Free Friday drinks“, kasdien numinami 12 kilometrų dviračiu, kanalai ir istorinis Amsterdamo miestas – visa tai taip pat yra malonūs įspūdžiai, kuriuos parsivežiau iš Olandijos.

Kaip padėjo VU Komunikacijos fakultete įgytos žinios atliekant praktiką?

Kad patekčiau į šią praktikos vietą, man daugiausia padėjo žinios, kurias įgijau pati, greta studijų, tačiau dažnai pasitarimų metu, diskutuojant apie komunikaciją, jaučiausi lygiavertė su kolegomis. Mano įgytos žinios VU Komunikacijos fakultete nenusileido jų žinioms, įgytoms kituose Europos universitetuose.

Studijos komunikacijos fakultete man suteikė gebėjimą giliai ir kritiškai pažvelgti į kuriamą žinutę, jos efektą. Neretai įmonės susirinkimuose buvo pabrėžiama kūrybiškumo svarba komunikacijoje, todėl universitete įgytas kūrybiškumo suvokimas mano kuriamam vaizdo turiniui davė siekto originalumo.

Žinau, kad kartais mums, studentams, tokias universitete įgytas žinias apčiuopti ir įvertinti būna sunku, tačiau manau, jog šios žinios ir įgūdžiai atsiskleidžia būtent praktikos metu.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos