paskaitos moksleiviams 2017Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultetas š. m. lapkričio ir gruodžio mėn. skelbia atvirų durų dienas moksleiviams ir kviečia į viešųjų paskaitų ciklą.

Moksleiviai, kviečiame Jus į edukacinius renginius Komunikacijos fakultete ir siūlome 8 modulių ciklą. Šiose paskaitose ne tik išgirsite daug įdomios informacijos, bet ir atliksite praktines užduotis, apsilankysite senojoje Vilniaus universiteto bibliotekoje bei moderniausiame Mokslinės informacijos ir komunikacijos centre.

Siūlome Jums galimybę pasiklausyti įdomių paskaitų, pasėdėti moderniose fakulteto auditorijose bei pasijusti tikrais studentais.

Išklausę modulį, gausite pažymėjimus.

Asmuo kontaktams: Renata Sidorenkienė, el. paštas: , tel.: 8 5 219 3042 

 

Dėstytojas Pavadinimas Aprašymas
Lapkričio 6 d.
Lekt. Edvardas Kubilius Pirmasis prisilietimas prie radijo (1 dalis)

Moksleiviai supažindinami su pagrindiniais darbo radijuje principais, atlieka praktinę užduotį ir gauna patarimų, ką reikėtų daryti, norint išmokti kokybiškai dirbti radijuje.

Tomas Jokūbonis Darbas kino aikštelėje

Susitikimo metu bus kalbama apie kino filmų, TV laidų, istorijų filmavimą. Po įžanginės paskaitos ne tik dirbsite profesionalioje TV studijoje, bet ir galėsite išbandyti įvairius darbus kino aikštelėje.

Lapkričio 9 d.

Lekt. Kęstutis Petrauskis

Kas yra medijos ir kaip jomis naudotis?

Paskaitoje bus keliami tokie klausimai: kam reikalingas medijų raštingumas? Kaip atsirinkti patikimus informacijos šaltinius? Kaip išmokti skirti netikras žinias nuo patikimų naujienų? Kokias funkcijas šiuolaikinėje visuomenėje atlieka žiniasklaida, kas veikia medijas ir kokią įtaką tam turi auditorija?

Per paskaitą taip pat bus analizuojami praktiniai pavyzdžiai ir atliekamos individualios užduotys.

Ekskursija po VU biblioteką

Vilniaus universiteto biblioteka, įkurta 1570 m., iki šių dienų išliko autentiškose erdvėse. Kartu su visais senojo universiteto pastatais ir kiemeliais ji sudaro vieną įspūdingą ir nepakartojamą  Vilniaus senamiesčio architektūrinį ansamblį, reprezentuojantį Lietuvos mokslo ir kultūros pažangos istoriją.

Lapkričio 16 d.

Lekt. Giedrė Plepytė-Davidavičienė

Kuo mes panašūs ir kuo skiriamės?

Ar susimąstote, kokie mes esame skirtingi ir unikalūs? Kiekvienas iš mūsų turi  asmeninių pomėgių, svajonių, mėgstamą veiklą, žino būdų, kaip praleisti laisvalaikį. Tačiau yra dalykų, kurie mus sieja. Kuo mes panašūs vieni į kitus? Kokie bendri bruožai mus jungia ir kaip tai atsispindi? Ką matome, girdime, perkame ar apie ką svajojame? Kviečiame pamatyti save ir kitus tyrėjo sociologo akimis.

Per paskaitą turėsite galimybę atlikti tyrimą.

Asist. dr. Ingrida Girnienė

Kaip kiekvienas gali sukurti inovaciją

Kiekvienas iš mūsų gali sukurti kažką naujo, tik reikia žinoti, kaip tai padaryti.  Kas yra inovacijos? Ar tai populiarus žodis? Ar jos yra Lietuvos ateitis? Apie tai ir dar daugiau sužinosite atvykę į paskaitą.

Lapkričio 17d.

Povilas
Šklėrius

Pirmasis prisilietimas prie radijo (2 dalis): radijo laidos kūrimas

Moksleiviai supažindinami su radijo programine ir technine įranga. Vėliau atlieka užduotis, skirtas jiems lapkričio 6 d. vykusio užsiėmimo metu. Viso užsiėmimo tikslas – sukurti laidai turinį, įrašyti laidą, ją redaguoti ir vėliau ištransliuoti į radijo stoties „Start FM“ eterį.

Tomas Jokūbonis

Darbas kino aikštelėje

Susitikimo metu bus kalbama apie kino filmų, TV laidų, istorijų filmavimą. Po įžanginės paskaitos ne tik dirbsite profesionalioje TV studijoje, bet ir galėsite išbandyti įvairius darbus kino aikštelėje.

Lapkričio 23 d.

Ekskursija po Mokslinės informacijos ir komunikacijos centrą

Kviečiame susipažinti su 24/7 atvira biblioteka, moderniausiu žinių ir informacijos centru, kuris pasižymi kokybiška ir įvairialype informacijos išteklių, paslaugų bei programų pasiūla. Čia kiekvienas ras jo poreikius atitinkančią informaciją ir fizinę aplinką: įvairių tipų ir formų kokybiškus informacijos išteklius, tylias darbo vietas, individualias kabinas ir triukšmingesnes skaityklas bei erdves mokslinėms konferencijoms, poilsio saleles jaukiai pabendrauti prie kavos puodelio.

Prof. dr. Rimvydas Laužikas

X, Y, Z kartų informacinė elgsena: kaip susikalbėti skaitmeninės kultūros dalyviams?

Kartų problema kultūroje yra jų nesusikalbėjimas. Pinigus valdo, turi galią ir kuria pranešimus X kartos žmonės, o vartotojai dažniausia priklauso Y ir Z kartoms. Todėl skaitmenines priemones mes dažnai pradedame naudoti įprastai, nekūrybingai ir jos nesukuria pridėtinės vertės. Paskaitoje sužinosite, kokios kartos gyvena šiuolaikinėje Lietuvoje, koks kiekvienos kartos santykis su skaitmeninėmis technologijomis bei informacija ir kuo skiriasi jų požiūris į kultūrą. Taip pat aiškinsimės, kas yra skaitmeninė kultūra ir tinklaveikos visuomenė.

Lapkričio 30 d.

Lekt. Giedrė Plepytė-Davidavičienė

Kas „valdo“ mūsų pasirinkimą: sociologinių tyrimų paslaptys

Kas mums turi įtaką perkant šokoladą, drabužius, knygą ar telefoną? Kokie veiksniai lemia, ką konkrečiai nusprendžiame pasiimti iš lentynos? Ar tikrai visada tai darome gerai apgalvoję, suplanavę ir pasitikėdami savo patirtimi ar žiniomis? O gal mums įprastesni staigūs sprendimai, kuriuos ir patys ne visada galime paaiškinti? Kaip atsitinka, kad įsigyjame tai, kas mums nepatinka ar ko galbūt visai nereikia? Per paskaitą ir praktinį užsiėmimą sužinosite, kaip mumis manipuliuoja reklama.

Lekt. Audrius Dabrovolskas

Kino filmai ir kino industrija

Paskaitoje bus pristatomi pagrindiniai kino industrijos mechanizmai: gamyba, platinimas ir rodymas. Kino produkciją galima vertinti skirtingai, todėl svarbu žinoti komercinės ir nekomercinės kino gamybos skirtumus bei paskirtį. Per paskaitą taip pat bus kalbama apie skaitmeninių technologijų kino gamybai, platinimui ir rodymui teikiamas galimybes – nuo lengvai prieinamų filmavimo priemonių iki audiovizualinio turinio pateikimo užsakomosiose vaizdo paslaugų platformose (video on demand).

Gruodžio 7 d.

Doc. dr. Lijana Stundžė

Kaip įveikti viešojo kalbėjimo baimę

Tikriausiai Jūs, kaip ir didžioji dalis žmonių, sakote: „Geriau mirsiu, bet viešai  nekalbėsiu“? Ar susimąstėte, kodėl viešasis kalbėjimas toks bauginantis? O gal jaudintis yra natūralu, tereikia išmokti tą jaudulį suvaldyti ir nukreipti tinkame linkme?

Per paskaitą kalbėsime apie tai, kaip nugalėti viešojo kalbėjimo baimę, ką daryti, kad mūsų kūno kalba neišduotų jaudulio, ir dar apie daug kitų įdomių dalykų.

Prof. dr. Rimvydas Laužikas

3D skenavimas ir spausdinimas: nuo šokoladinio Kalėdų senelio iki dirbtinės širdies

Paskaitoje bus kalbama apie trimačio pasaulio iššūkius bei galimybes, trimačio skenavimo, 3D spausdinimo patirtį pasaulyje ir Lietuvoje bei 3D technologijas ateityje. Pažvelgsime, kaip 3D technologija gali pakeisti ne tik mokslą, bet ir knygų skaitymą, mokymąsi, turizmą, laisvalaikį. Aptarsime, kaip taškų debesį galėtume „pasigaminti“ namų sąlygomis ir kam to reikia.

Gruodžio 14 d.

Lekt. Kęstutis Petrauskis

Populizmas politikoje ir žiniasklaidoje

Paskaitoje bus analizuojama, kas yra populizmas ir kokios jo formos. Kodėl politikoje daug populizmo ir kaip jį atpažinti? Kodėl žiniasklaida neretai prisideda prie populizmo sklaidos? Kokias įtaigos priemones naudoja populistai politikai?

Per paskaitą taip pat bus nagrinėjami praktiniai pavyzdžiai ir atliekamos individualios užduotys.

Asist. dr. Daiva Siudikienė

Efektyvi komunikacija sprendžiant konfliktus

Greitai kintančiame šiuolaikiniame pasaulyje vis daugėja konfliktinių situacijų, o nesugebėjimas bendrauti  didina įtampą tarp žmonių. Įvykus konfliktui reikia žinoti, kaip tinkamai reaguoti į susidariusią situaciją ir kaip rasti išeitį iš jos. Per paskaitą kalbėsimės apie tai, kaip paskatinti oponentus Jus išgirsti ir kaip pasiekti kompromisą, kuris tenkintų visų interesus.

Informacija apie dėstytojus

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos