lucas law ecELcxmJTk4 unsplashNuo lapkričio 17 d. Lietuvos Respublikoje įsigaliojo tvarka, nurodanti, kad izoliacija privaloma ir pasiskiepijusiems žmonėms, turėjusiems kontaktą su sergančiuoju COVID-19. Izoliacijos trukmė priklausys nuo PGR testo rezultatų – izoliuotis teks tol, kol bus gautas neigiamas testo rezultatas.

Studijų procesas nustačius atvejį grupėje taip pat keisis - po turėto kontakto visa grupė turės mažiausiai 3 dienas neiti į paskaitas (arba iki PGR testo atsakymo). PGR tampa privalomu (ne rekomenduojamu) tiems studentams, kuriems po antro skiepo praėjo daugiau nei 180 dienų.

Izoliuotis nereikės tik tiems žmonėms, kurie yra pasiskiepiję trečiąja, stiprinančiąja doze, visiems, pasiskiepijusiems pilna skiepų schema anksčiau nei prieš 120 dienų ir tiems, kurie jau yra persirgę COVID-19 virusu.

Izoliacijos taisyklių pakeitimai buvo įvesti pagal Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro rekomendacijas. Daugiau informacijos.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos