52371741368 3462ecf124 oŠiandien, rugsėjo 20 d. vyko pirmasis šių metų Vilniaus universiteto Senato posėdis, kurio metu buvo apdovanotos ir skaitomiausios VU leidyklos knygos bei mokslo žurnalai.

Džiaugiamės, kad skaitomiausiu mokslo periodikos žurnalu tapo VU Komunikacijos fakulteto žurnalas Information & Media, vyr. redaktorius prof. dr. (HP) Vladislav Fomin.

Skaitomiausia 2021 m. monografija – prof. emerito, habil. dr. D. Kauno monografija „Martynas Jankus. Tautos vienytojas ir lietuvių spaudos kūrėjas“.

Už atliktus darbus dėkojame prof. (HP) emeritui Domui Kaunui ir žurnalo Information & Media vyriausiajam redaktoriui prof. dr. (HP) Vladislav Fomin, jam intensyviai talkinančiam doc. dr. Vincui Grigui ir visai redakcinei kolegijai. Taip pat  prof. dr. (HP) Elenai Macevičiūtei ir visai darbo grupei, suformavusiai žurnalo pertvarkos kryptis.

Šių apdovanojimų tikslas – didinti Vilniaus universiteto ir Vilniaus universiteto leidyklos autorių žinomumą, skatinti mokslo, mokomųjų ir mokslo populiarinamųjų leidinių leidybą ir sklaidą.

Žurnalų skaitomumas įvertinamas keturiais rodikliais:

  • visų žurnalo straipsnių atsisiuntimų per 2021 metus skaičius,
  • atsisiuntimų skaičius vienam straipsniui,
  • visų žurnalo straipsnių citatų skaičius už paskutinius 5 metus pagal Dimensions (https://app.dimensions.ai/discover/publication) skaičiavimus,
  • citatų skaičius tenkantis vienam žurnalo straipsniui pagal Dimensions.

Apdovanojimai teikiami kiekvienais metais už praėjusių kalendorinių metų knygų pardavimų rezultatus, skaičiuojamos tik per paskutinius trejus metus išleistos knygos.

Nuotraukų autorius J. Auškelis

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos