Kvietimas 1Balandžio 6 d., trečiadienį, 9 val. Seimo Konstitucijos salėje (I rūmai) prasidės tarptautinė konferencija „Išeivijos žiniasklaida ir žurnalistai“. Renginys skirtas pagerbti žurnalisto ir redaktoriaus Vytauto Gedgaudo darbus atkurtai Lietuvai jo 110-ųjų gimimo metinių proga. Tarptautinę konferenciją organizuoja Seimo Kultūros komitetas ir Lietuvos žurnalistų sąjunga.

Konferencijos dalyviams sveikinimo žodį tars Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, Seimo Kultūros komiteto pirmininkas Vytautas Juozapaitis, Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius.

Tarptautinės konferencijos dalyviai kalbės apie išeivijos žiniasklaidą ir jos santykį su Lietuva, naująją žurnalistiką ir inovatyvius projektus, aptars informacijos sklaidos kanalus, pasidalys gerąja praktika skleidžiant naujienas nišinėse žiniasklaidos priemonėse.

Renginyje pranešimus skaitys Vilniaus universiteto ir Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos mokslininkai, apie žiniasklaidos ir žurnalistikos aktualijas pasisakys Lietuvos žurnalistų sąjungos, Lietuvos meno kūrėjų asociacijos, Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos, Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo atstovai, taip pat išeivijos žiniasklaidos priemonių vadovai ir žurnalistai iš „Draugo“, Klivlando lietuvių radijo redakcijų, Lenkijos lietuvių „Aušros“ leidyklos, Airijos lietuvių žiniasklaidos priemonių atstovai, Italijos lietuvių interneto portalo Itlietuviai.it ir naujienų portalo „The Lithuania Tribune“ vyriausieji redaktoriai.

Tarptautinės konferencijos programa

Renginys bus transliuojamas Seimo „YouTube“ paskyroje „Atviras Seimas“.

Norinčius dalyvauti konferencijoje gyvai, kviečiame kreiptis į konferencijos organizacinio komiteto pirmininkę doc. dr. Jolantą Mažylę el. p. 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos