Tai pirmasis Lietuvos mokslų akademijos Jaunosios akademijos organizuojamas tarpdisciplininis humanitarinių ir socialinių mokslų seminaras. Šiais metais pasirinkta Vilniaus tema, ateityje gvildensime kitas temas, padėsiančias skatinti mokslinį dialogą.

2023 10 24 anonsas mažas derinti 1

Vilnius kaip daugialypis socialinis ir urbanistinis subjektas ne kartą keitė savo išvaizdą ir statusą, keitėsi jo gyventojų socialinis portretas. Amžininkų liudijimai yra vieni įdomiausių egodokumentų, leidžiančių pažinti miesto įvaizdį bei jo gyvenimo ritmą praeityje ir dabartyje. Vienaip jį regėjo atvykėliai iš Lietuvos ir užsienio šalių, kitokį gyvenimo portretą kūrė patys vilniečiai. Komunikacijos barjerai, socialinis statusas, konfesinė priklausomybė savaime įrėmino jų pasakojimus. Kaip juos iššifruoti, interpretuoti ir jais pasitikėti, kai žmogus ir atskiros gyventojų grupės matė tik dalį Vilniaus paveikslo? Savitus Vilniaus iššifravimo raktus siūlo istorikai, kultūrologai, sociologai, geografai, etnologai. Daugeliu atvejų atsiremiama į tuos pačius teorinius klausimus ir šaltinius, kurie suartina ir skatina tarpdisciplininį bendradarbiavimą.

Renginio programa ir informacija PDF formatu – ČIA.

Renginys vyks 2023 m. spalio 24 d. (antradienis) 13 val.

Lietuvos mokslų akademijos (LMA) mažoji konferencijų salė, Gedimino pr. 3, Vilnius.

Maloniai kviečiame dalyvauti!

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos