Spalio 11–12 dienomis Komunikacijos fakultete svečiuosis prof. dr. hab. Magdalena Mateja, mokslininkė ir dėstytoja iš Torunės Mikalojaus Koperniko universiteto (Lenkija).

mateja lt

Magdalena Mateja – žinoma žiniasklaidos studijų ir politinės komunikacijos ekspertė. Jos įvairiapusiai moksliniai interesai apima įtikinamąją komunikaciją, žiniasklaidos žanrus (taip pat ir internetinius žanrus), vizualinę komunikaciją ir net tokias intriguojančias temas kaip politinė satyra ir mirties diskursas žiniasklaidoje.

 

Atviros paskaitos:

Spalio 11 d. 17.00-18.30 val. paskaita „Lenkijos žurnalistų darbo organizavimo ir profesinių standartų pokyčiai, susiję su pasaulinėmis krizėmis (COVID pandemija ir karas Ukrainoje)“. Baltojo kritiko kambarys (Obsto namai, Bernardinų g. 11).

Spalio 11 d. 19.00-20.30 val. paskaita „Olenos kryžiaus žygis: Kaip Ukrainos pirmosios ponios veikla žiniasklaidoje ir diplomatinės pastangos formuoja požiūrį į Rusijos invaziją?“. Baltojo kritiko kambarys (Obsto namai, Bernardinų g. 11).

Spalio 12 d. 9.00-10.30 val. paskaita „Balta, mėlyna ar raudona – ką pasirinks rinkėjai? Lenkijos politinių partijų vizualinė komunikacija 2023 m. Seimo rinkiminės kampanijos metu“. 208 auditorija (Saulėtekio al. 9, I rūmai).

Spalio 12 d. 11.00-12.30 val. paskaita „Dešiniosios populistinės Vyriausybės naudojimasis žiniasklaida politinei propagandai skleisti ir kovai su opozicija (2015-2023 m.)“. 208 auditorija (Saulėtekio al. 9, I rūmai).

 

 

Nuo 2008 m. Magdalena Mateja veda užsiėmimus būsimiems žurnalistams, komunikacijos ir reklamos specialistams. Ji buvo viena iš žurnalistikos ir socialinės komunikacijos studijų programų kūrėjų, ketverius metus buvo dekano atstovė dėstymui.

Tyrinėjo žurnalistinius žanrus ir formatus, žurnalistiką, įtikinamąją ir vizualinę komunikaciją, laidotuvių diskursą žiniasklaidoje, karą Ukrainoje ir su juo susijusius veikėjus. Dalyvavo dešimtyse nacionalinių ir tarptautinių mokslinių konferencijų.

 

Šio susitikimo metu turėsite unikalią galimybę išgirsti įžvalgų apie šiuolaikinę žurnalistiką, žiniasklaidos studijas ir politinę komunikaciją. Kviečiame dalyvauti visus: studentus, mokslininkus ir visus besidominčius žiniasklaidos ir politinės komunikacijos temomis.

 

Plačiau apie lektorę: https://www.wfins.umk.pl/en/faculty/employees/?id=8974120

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos