MicrosoftTeams image 2Vilniaus universiteto rektorius padėkomis pagerbė asmenis, reikšmingai prisidėjusius prie Lietuvos Respublikos Seimo paskelbtų Pranciškaus Skorinos metų renginių Lietuvoje organizavimo.

Knygotyros, mediotyros ir leidybos tyrimų katedros vedėja prof. dr. Aušra Navickienė gavo padėką už didelį indėlį rengiant tarptautinę konferenciją „Pranciškus Skorina ir Renesanso knygos kultūra“ ir dešimtmečius trunkantį darbą organizuojant tarptautinius knygotyros mokslinės sklaidos renginius Vilniaus universitete. Padėkoje džiaugiamasi, kad Vilniuje hibridiniu būdu vykusi konferencija tapo svarbiausiu Skorinos metų minėjimo Lietuvoje renginiu, sutelkusiu pasaulinio pripažinimo sulaukusius Renesanso knygos kultūros ekspertus, šia tema besidominčius skirtingoms mokslinėms mokykloms atstovaujančius tyrėjus iš 16 pasaulio valstybių ir gausią dalyvių auditoriją.
Už vaisingą bendradarbiavimą rengiant minėtą konferenciją padėkomis apdovanoti ir Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekos direktorius, konferencijos organizacinio ir programos komitetų co-pirmininkas doc. dr. Sigitas Narbutas, ir Karolio universiteto Prahoje ir Lietuvių kalbos instituto mokslininkas doc. habil. dr. Ilja Lemeškinas, konferencijos kviestinis pranešėjas ir prieškonferencinio renginio – tarptautinės Skorinos mokyklos Prahoje – sėkmingo projekto iniciatorius. VU rektorius taip pat įteikė padėką Lietuvos Respublikos Ministrei Pirmininkei Ingridai Šimonytei ir jos biurui, dėkodamas už dėmesį mokslinei konferencijai, už įkvepiančius sveikinimo žodžius Renesanso epochos knygos kultūrą tyrinėjantiems mokslininkams ir šiais tyrimais besidominčiai auditorijai.

Sveikiname profesorę Aušrą Navickienę, dėkojame už nuoširdų ir prasmingą darbą.

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos