0907 erdvelaivisRugsėjo 9–17 d., net devyniolikoje šalies miestų ir rajonų, o taip pat virtualioje erdvėje, vyko aštuonioliktasis mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė 2021“. Programoje buvo daugiau kaip 400 nuotolinių ir kontaktinių nemokamų renginių. Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultetas šiais metais festivalyje siūlė du mokslo renginius moksleiviams, į kuriuos užsiregistravo daugiau nei 350 dalyvių.

Rugsėjo 14 d., antradienį, į nuotolinę doc. dr. A. Šumino pamoką „Kaip suprasti medijas: tyrimai apie informacijos poveikį žmogui“ registravosi klausytojai iš įvairių Lietuvos miestų ir mokyklų: Vilniaus Žemynos, Alytaus Putinų, Riešės, Vilniaus Vytauto Didžiojo, Kauno Santaros gimnazijų. Susitikimo metu moksleiviai ir kiti renginio svečiai susipažino kaip medijos veikia mūsų gyvenimą, kokius tyrimus atlieka mokslininkai, norėdami išsiaiškinti medijų įtaką skirtingoms auditorijoms. Susirinkusiems klausytojams akcentuota medijų raštingumo svarba bei kritiškumas vertinant informaciją, kurią gauname ir žiniasklaidos, kaip žinių filtro, vaidmuo.

Rugsėjo 16 d., ketvirtadienį, vykusi doc. dr. Viktor Denisenko nuotolinė pamoka „Informaciniai karai ir propaganda: iššūkiai ir tikrieji pavojai“ subūrė beveik 200 moksleivių. Prisijungė klasės iš Vilniaus Pilaitės, Vilniaus Antakalnio, Alytaus Putinų, Vilniaus Žirmūnų, Vilniaus r. Marijampolio Meilės Lukšienės, VIMS, Kauno Santaros, Šolomo Aleichemo ORT, Kauno S. Dariaus ir S. Girėno gimnazijų, Vilniaus technologijų mokymo centro bei būrys individualių klausytojų. Susitikimo metu kalbėta apie svarbius ir kompleksinius dalykus aktualius moksleivių auditorijai, aiškintasi, kokios egzistuoja propagandos technikos, kaip ji pasireiškia. Docentas atkreipė moksleivių dėmesį, kad „sėkminga propaganda veikia kaip radiacija: mes jos nematome ir nejaučiame, tačiau pasekmės yra labai rimtos ir mirtinos“, todėl svarbu kritiškai vertinti informaciją, kuri patenka į mūsų akiratį ir bandyti ją pamatyti ir išmatuoti.

Komunikacijos fakultetas visų moksleivių, dalyvavusių susitikimuose, lauks ir kituose renginiuose bei jau tradicija tapusiame projekte „Studentas vienai dienai“, kuris šį rudenį vyks spalio/lapkričio mėnesiais.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos