irex bertatilmantaite

Balandžio 14 d. 15:00 val. kviečiame į „Reportažas tiesiogiai iš...“ renginį, kuriame susitiksime su multimedijų žurnaliste, viena iš Nara.lt įkūrėjų ir VU Komunikacijos fakulteto alumne Berta Tilmantaite.

Keliavusi ir dirbusi penkiuose žemynuose, daugiau nei 60-yje šalių, Berta grįžo į Lietuvą kurti NARA – atsakingos žurnalistikos erdvę, kurioje nagrinėjami esminiai visuomenės procesai. Bertos sugebėjimai vizualiai pasakoti istorijas buvo įvertinti tarptautiniuose konkursuose bei festivaliuose. Panaudodama laisvojo nardymo įgūdžius Berta ieško istorijų ne tik ant žemės, bet ir po vandeniu. Jos pasakojimai dažniausiai yra apie žmogaus ir gamtos ryšį, socialines problemas bei kultūrą. Bertos rengti foto ir video pasakojimai publikuoti „National Geographic“, „Al Jazeera“, „GEO“, „WIRED“, „Geographical Magazine“, „Deutsche Welle“, „Der Spiegel“ ir daugelyje kitų žiniasklaidos priemonių skirtingose šalyse. Susitikimo su Berta metu, kalbėsime apie žurnalistikos etikos standartus, netikrų nuotraukų grėsmes, kaip atrasti bei atskleisti įvairias istorijas.

Renginį moderuos Baltijos medijų raštingumo jaunimo instruktorius – Lukas Eigėlis.

Medijų raštingumo įgūdžių mėnesį Baltijos šalyse organizuoja JAV valstybės departamento remiama „Baltijos medijų raštingumo programa“, kurią įgyvendina pasaulinė plėtros ir švietimo organizacija IREX. Renginys atviras visiems besidomintiems medijomis, fotografija ir žurnalistika, kviečiame jungtis ir pasidalinti su draugais ir kolegomis!

Renginys taip pat bus transliuojamas „IREX in the Baltics“ Facebook puslapyje ir vyks lietuvių kalba.

Norėdami gauti nuorodą į renginį, užsiregistruokite čia: https://ej.uz/TownhallLietuva

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos