95218934 10156901503566384 7704456801084768256 o

Vilniaus universiteto biblioteka informuoja, kad pasibaigus eMoDB.LT3: Elektroninių mokslo duomenų bazių atvėrimas Lietuvai projektui, nuo balandžio 1 d. mažėja VU bibliotekos prenumeruojamų elektroninių mokslinės informacijos duomenų bazių, prie kurių VU bendruomenė turės prieigą, skaičius.

Projekto pratęsimas buvo įtrauktas į Lietuvos ateities ekonomikos DNR programą, tačiau Vyriausybei atsisakius šio plano, projektas nebuvo pratęstas. Taip pat buvo kreiptasi į Švietimo, mokslo ir sporto ministeriją bei Seimo komitetą dėl finansavimo, bet lėšų kol kas neskirta. Nors situacija sudėtinga, įvertinus panaudą, aktualumą ir duomenų bazių turinio kokybę buvo sudarytas svarbiausių duomenų bazių sąrašas ir jų prenumerata pagal turimas galimybes buvo pratęsta 2021-iems metams, taip išsaugant prieigą prie pačių svarbiausių elektroninių išteklių.
VU biblioteka parengė sąrašą duomenų bazių, kuriomis VU bendruomenės nariai ir toliau galės naudotis bei sąrašą duomenų bazių ir įrankių, prie kurių nuo 2021 m. balandžio 1 d. prieiga bus nebegalima (todėl siūlome suskubti pasinaudoti tose duomenų bazėse esančia informacija, kol prieiga dar galima): sąrašas.

Visais su duomenų bazėmis susijusiais klausimais maloniai prašau kreiptis el. paštu arba susisiekti su savo padalinio dalyko bibliotekininku (-e).

Vilniaus universiteto biblioteka apgailestauja pranešdama šią informaciją, kuri nekelia džiaugsmo nė vienam iš mūsų. Dedamos pastangas, kad situacija ateityje gerėtų.

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos