mini 2015 Manzuch Skaitmeninimo valdymasMaloniai kviečiame į Vilniaus universiteto vadovėlio „Strateginis kultūros paveldo skaitmeninimo valdymas“ (autorė – doc. dr. Zinaida Manžuch) sutiktuves.

Vadovėlis skirtas kultūros paveldo skaitmeninimo programų ir projektų planavimo, kultūros paveldo išteklių valdymo, žmogiškųjų, materialinių ir finansinių išteklių skaitmeninant sutelkimo, skaitmeninimo projektų vertinimo klausimams. Mokomasis leidinys skirtas Vilniaus universiteto archyvistikos, kultūros informacijos ir komunikacijos, paveldo informacijos ir komunikacijos studijų programos studentams, tačiau gali būti naudingas archyvuose, bibliotekose ir muziejuose dirbantiems specialistams. Daugiau informacijos apie vadovėlį rasite čia: http://www.aleidyba.lt/knygos/10-knygos/15-strateginis-kulturos-paveldo-skaitmeninimo-valdymas

Vadovėlio autorė Zinaida Manžuch – Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Bibliotekininkystės ir informacijos mokslų instituto docentė dagiau kaip dešimtmetį tirianti bei dėstanti kultūros paveldo skaitmeninimo valdymą archyvuose, bibliotekose ir muziejuose. Moksliniuose docentės tyrimuose gvildenamos įvairios temos: skaitmeninimo partnerystė, skaitmeninimo specialistų rengimas, skaitmeninimo statistika, skaitmeninis saugojimas, žmogaus ir kompiuterio sąveika kuriant kultūros paveldo informacines sistemas ir kt.

Renginyje apie vadovėlį pasisakys autorė ir svečiai – Lietuvos Respublikos Kultūros ministerijos atstovė dr. Rūta Pileckaitė ir Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos atstovė Jolita Steponaitienė.

Renginys vyks spalio 26 d. 15 val. Mokslinės komunikacijos ir informacijos centre (Saulėtekio al. 5), seminarų kambaryje A119, I aukšte.

Renginio programa

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos