Dovilė Tamkvaitė

Komunikacijos agentūros „23:45 agency“ įkūrėja ir vadovė / Žurnalistika; Komunikacijos mokslai

 

Kodėl nusprendėte studijuoti Komunikacijos fakultete?

Mokydamasi Vilniaus licėjuje svajojau būti verslo žurnaliste, po 11 klasės atlikau praktiką „Verslo žiniose“, kad tikrai įsitikinčiau, jog tai man įdomu, kad pamatyčiau, kaip dirba „tikri“ žurnalistai. Patiko. Tad daugiau svarstymų, kur stoti, jei ne į žurnalistiką, nebuvo.

Baigusi bakalauro studijas pasirinkau studijuoti Komunikacijos mokslų studijų programą. Mat tuomet jau pradėjo kirbėti mintis, kad gal ne visą laiką žurnaliste norėsiu būti, o komunikacija plačiąja prasme yra labai įdomi. Ypač vertingą patirtį parsivežiau iš Vokietijos, kur buvau išvykusi pagal Erasmus programą. Hanoveryje kitomis akimis pamačiau ir atradau ryšius su visuomene, po kuriuos šiuo metu ir nardau.
  

Ar turite kokių nors atmintin įsirėžusių prisiminimų iš universiteto laikų?

Kalbant apie asmenines patirtis, studijuojant Maironio gatvėje, per pertraukas eidavome kavos su kondensuotu pienu į Vilniaus dailės akademijos valgyklą. Tos kavos skonį iki šiol pamenu. Gerdami ją dalindavomės savo žurnalistikos ir gyvenimo atradimais, prie jos puodelio sutikau žmonių, kurie tapo draugai visam gyvenimui.

Iš studijuojamų dalykų stipriai įsiminė patirtys, skatinančios save nugalėti ir drąsiai su mikrofonu rankoje kalbinti žmones gatvėse.

Koks buvo pirmasis Jūsų darbas apskritai ir koks buvo pirmasis darbas baigus studijas?

Dar studijuodama pradėjau dirbti „Verslo žiniose“. Tuo metu tik buvo kuriamas verslo naujienų portalas vz.lt . Mokytis iš geriausių verslo žurnalistų buvo man didžiausias džiaugsmas. Iki šiol esu dėkinga, kad tekdavo trumputes įmonių naujienų žinutes perrašinėti ir po dešimt kartų – išmokau atidumo detalėms, kritinio mąstymo ir taisyklingo bei kūrybiško minčių dėstymo.

Ar Komunikacijos fakultetas, turėjo įtakos Jūsų, kaip asmenybės, formavimuisi? Ir ar žinios, įgūdžiai, įgyti universitete, pravertė darbe?

Išmokau būti kritiška kitų pateiktai informacijai, atsakingai vertinti šaltinius. Taip pat tapau reiklesnė savo „transliuojamai/kuriamai“ informacijai.

Komunikacijos mokslai plačiąja prasme padėjo man suprasti, kad tikrai darau tai, kas man patinka ir tinka.

Papasakokite, kaip atrodo Jūsų darbo diena? Gal galite įvardyti iššūkius, su kuriais šiomis dienomis dažniausiai tenka susidurti darbe?

Nuo 2017-ųjų esu komunikacijos agentūros „23:45 agency“ (https://www.2345.lt/) įkūrėja ir vadovė. Labiausiai darbe žavi dinamika, kurios agentūros gyvenime labai daug – gyvename klientų ir jų poreikių ritmu. Todėl visos dienos labai skirtingos – pusdienis gali būti dėliojant komunikacijos planą, popiet vedant komunikacijos mokymus, o vakarop – sprendžiant krizę.

Bene didžiausias iššūkis – kintančios aplinkybės, tiek kiekvieno kliento organizacijos viduje, tiek pasaulyje ar šalyje.

Ar turite konkrečių tikslų savo darbe?

Norėčiau ir toliau kurti komunikaciją, kurios iš tiesų reikia.

Remiantis savo studijų patirtimi, ką patartumėte/palinkėtumėte dabartiniams savo studijų programos studentams ar visiems studentams apskritai?

Studijuokite ne tai, ko nori jūsų tėvai ar giminės ar ką rodo skirtingi reitingai. Klausykite savęs. Darbuose praleidžiame daug laiko – tad svarbu, kad jie džiugintų.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos