camilo jimenez qZenO gQ7QA unsplash

Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto dėstytojai 2020 m. įgyvendins JAV valstybės departamento finansuotą projekto „Media Literacy in the Baltics Programme“ partnerinę dalį.

Bendradarbiaujant su globaliai veikiančia raidos ir švietimo organizacija IREX (International Research & Exchanges Board), VU Komunikacijos fakultete be kitų veiklų bus parengtas ir integruotas studijų dalykas „Žurnalistika dezinformacijos eroje“, parengti ir surengti kritinį mąstymą bei atsakingą medijų vartojimą ugdantys seminarai studentams ir moksleiviams. Seminarų metodikoje bus integruotas naujausiais tyrimais paremtas „Learn to Discern“ metodas pabrėžiantis ne tik praktinį žinių pritaikymą, bet ir gebėjimų sklaidą: seminarų klausytojai bus skatinami tapti neformaliais „Learn to Discern“ instruktoriais savo bendruomenėse. Vietinei kultūrinei aplinkai bei medijų landšaftui lengvai adaptuojamas metodas jau išbandytas Ukrainoje, Serbijoje, Jordane, Tunise, Indonezijoje ir JAV. Apie metodą rašė New York TimesWashington PostChristian Science MonitorCNNColumbia Journalism ReviewJournal of Media Literacy Education (PDF, 836 KB), NPRSlateir kiti.

Bendradarbiavimas su IREX ir taikomųjų projektų, tokių kaip „Media Literacy in the Baltics Programme“, įgyvendinimas didina VU Komunikacijos fakultete vykdomų studijų programų tarptautiškumą bei stiprina Fakulteto kaip komunikacijos ir informacijos mokslų tyrimų ir pasiekimų sklaidos centro reputaciją.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos