mini Vaclovas BiržiškaGruodžio 2 d. Birštone Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Bibliotekininkystės ir informacijos mokslų institutas kartu su Lietuvos bibliotekininkų draugija ir Birštono viešąja biblioteka rengia tradicinę kasmetinę nacionalinę mokslinę konferenciją „Vaclovo Biržiškos skaitymai 2015“.

Konferencija skirta Vaclovo Biržiškos 131-osioms gimimo metinėms ir Lietuvos bibliotekininkų draugijos 85-osioms įkūrimo bei 25-osioms atkūrimo metinėms paminėti.

Šių metų konferencijos dėmesio centre – dalyvavimas, kintantys bibliotekininkų vaidmenys ir bibliotekų funkcijos, socialinių tinklų ir bendruomenių įtaka kultūros ir mokslo komunikacijoje, kurioje itin svarbia vietą užima biblioteka – viešojo sektoriaus įstaiga, kultūros ir mokslo židinys, kultūrinės ir socialinės atminties saugojimo ir sklaidos vieta. Konferencijos tematika apima į vartotoją ir bendruomenę orientuotos bibliotekos, per socialinį saityną (saitynas 2.0) ir socialinius tinklus įtraukiančios ir skatinančios dalyvauti, bendradarbiauti skirtingas bendruomenes, puoselėjančios kultūros paveldą ne tik tradicinėje, bet ir skaitmeninėje aplinkoje, problematiką.

Organizatoriai tikisi, kad konferencijos tema – „Biblioteka kaip dalyvaujamoji institucija“ suvienys mokslininkus, praktikus ir studentus, įgyvendinančius projektus, plečiančius bibliotekų paslaugas, dalyvaujančius mokslo ir kultūros paveldo komunikacijoje, nagrinėjančius klausimus, susijusius su aktualia komunikacijos, bibliotekininkystės ir informacijos, kraštotyros, lokalinės istorijos ir kt. problematika. 

Konferencijoje skaitytų pranešimų pagrindu planuojama rengti mokslinius straipsnius, kuriuos ketinama sutelkti ir išleisti eiliniame tęstinio „Bibliotheca Lituana“ mokslo darbų rinkinio tome.

Konferencijos vieta: Birštono kurhauzas, B. Sruogos g. 2, Birštonas

Konferencijos laikas: 2015 m. gruodžio 2 d., trečiadienis

Konferencijos pradžia: 10 val.

Konferencijos programa

Konferencijos organizatoriai: Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Bibliotekininkystės ir informacijos mokslų institutas, Lietuvos bibliotekininkų draugija, Birštono viešoji biblioteka

Konferencijos partneriai: Birštono savivaldybė, UAB „Vagos prekyba“

Kontaktinis asmuo: Greta Lopetkaitė tel. (8 5) 2366 109, el. p.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos