bendra pranesejuPanevėžyje įvyko XV mokslinė konferencija „Kelionių aprašymai kaip egodokumentinis paveldas: nuo Panevėžio iki Paryžiaus”.

Spalio 15 d. Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka kartu su VU Komunikacijos fakultetu surengė penkioliktąją, o egodokumentikos tema – antrąją – nacionalinę mokslinę konferenciją, skirtą kelionių egodokumentams ir jų tyrimų problemoms.

Konferencijoje buvo perskaityta dešimt pranešimų, atidaryta paroda „XVI amžiaus kelionių albumas“, vyko diskusija. Konferencija suvienijo šios problematikos tyrėjus iš Vilniaus universiteto, Vytauto Didžiojo universiteto, Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos, Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekos ir Šiaulių „Aušros“ muziejaus.

Konferencijoje dalyvavo KF profesorius Arvydas Pacevičius, skaitęs pranešimą „Lietuva svetimšalių akimis: intymus pasakojimas ar propaganda?“ ir pristatęs Lietuvoje mažai tyrinėtą keliautojų po Lietuvą egodokumentinį paveldą. Dr. Tomas Petreikis skaitė pranešimą „Į savarankišką gyvenimo kelionę palydint: gimnazisto Mykolo Jankausko atminimų albumėlis“, kuriame supažindino auditoriją su Panevėžio gimnazijos auklėtinio, vėliau žinomo profesoriaus M. Jankausko (1905–1999) atminimų albumėliu, pristatė jo kūrėjų portretų galeriją.

Baigiamojoje diskusijoje sutarta dėl mokslinių straipsnių rinkinio, kuris bus rengiamas konferencijoje  skaitytų pranešimų pagrindu, publikavimo sąlygų ir galimybių.

Konferencijos organizatoriai yra dėkingi Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos direktorei Rimai Maselytei, bibliotekos drabuotojai Genovaitei Astrauskienei ir visam kolektyvui už suteiktą pastogę ir nuoširdų priėmimą.

Konferencijos dalyviai išsiskirstė su viltimi sulaukti kitas metais planuojamos konferencijos, kurią numatyta skirti dar vienam egodokumentų porūšiui – silva rerum

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos