virseliss2022 m. rugsėjo 12–19 dienomis Prahoje (Čekija) rengiama tarptautinė mokykla „Gydytojas, leidėjas ir sodininkas. 500 metų nuo P. Skorinos veiklos perkėlimo iš Prahos į Vilnių“. Viena iš mokyklos lektorių, knygos muziejaus „Bibliopolis“ vedėja dr. Alma Braziūnienė apžvelgs P. Skorinos gyvenimą, leidybą ir bibliofiliją LDK.

Mokykla yra vienas renginių, skirtų Pranciškaus Skorinos metams Lietuvoje paminėti. Tarptautinėje mokykloje, atsižvelgiant į įvairialypes Pranciškaus Skorinos veiklas ir palikimą, bus nagrinėjami Renesanso knygų kultūros bei leidybos istorijos dalykai. Ypatingas dėmesys bus skiriamas praktinei pažinčiai su Pranciškaus Skorinos Praha, rusėnų leidėju ir kitais unikaliais spaudos ir raštijos paminklais. Tarptautinė mokykla skirta: visų studijų pakopų spaudos istorija besidomintiems knygotyros ir kitų komunikacijos mokslų, filologijos, istorijos, menotyros studentams; jauniesiems Lietuvos atminties institucijų darbuotojams (tyrėjams); Lietuvoje atsidūrusiam Baltarusijos ir Ukrainos išeivijos jaunimui.

Tarptautinę mokyklą rengia Karolio universitetas (Univerzita Karlova) kartu su Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultetu, Lietuvių kalbos institutu ir Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių biblioteka. Mokyklos metu, pranešimą skaitys VU Komunikacijos fakulteto mokslininkas prof. A. Pacevičius. 

Programa >>>

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos