Fakultete lankysis Liublianos universiteto (Slovėnija) profesorius Mihael Kovač.

Vasario 28 d. (antradienį) 11 val. jis skaitys paskaitą "What is a book?", o kovo 1 d. (trečiadienį) 9 val. "Role of book reading in the era of screens". 

Kviečiame apsilankyti - Saulėtekio al. 9, I rūmai, 203 aud.

STUDENTAI KVIEČIAMI TEIKTI PARAIŠKAS PRISTATYTI MEDIJŲ RAŠTINGUMO INICIATYVOMS RYGOJE 2

Mihael Kovač dalį savo karjeros dirbo dviejų didžiausių Slovėnijos leidyklų „DZS“ ir „Mladinska knjiga“ vykdančiuoju redaktoriu bei „National Geographic Magazine“ slovėnų redakcijos vykdančiuoju direktoriumi. Nuo 1999 m. skaito paskaitas Liublianos universitete, Informacijos ir leidybos studijų bei bibliotekininkystės katedroje. Pagrindinės jo mokslinių tyrimų kryptys yra leidybos ir skaitymo statistika, Europos knygų produkcijos įvairovė, bestseleriai Europoje ir spausdinimo bei ekrano skaitymo skirtumai.

Daugiau nei penkiasdešimties straipsnių ir keturių knygų slovėnų, kroatų ir anglų kalbomis apie knygų istoriją, skaitymą ir leidybą autorius. Jo knyga "Skaityti kaip matyti. 10 priežasčių skaityti knygas skaitmeniniais laikais" buvo išversta ir į lietuvių kalbą (https://www.knygynas.vu.lt/autoriai/miha-kovac/skaityti-kaip-matyti-10-priezasciu-skaityti-knygas-skaitmeniniais-laikais).

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos