8438 8ad7598f909fbc5792da62ba3371bf41Vidaus reikalų ministerijoje įvyko VU ir VDU dėstytojų bei studentų apdovanojimai už aktyvų dalyvavimą „Thalia“ („Atsakinga, etiška ir jautri žurnalistika prekyba žmonėmis tema‘‘) projekte, kurio tikslas – paskatinti žiniasklaidą didinti visuomenės informuotumą apie prekybą žmonėmis ir prisidėti prie veiksmingos nusikaltimų prevencijos.

„Prekyba žmonėmis yra labai jautri tema, todėl svarbu su tuo susijusią informaciją visuomenei pateikti etiškai bei atsakingai. Tikiu, jog projekto siekis užmegzti bendradarbiavimą su suinteresuotomis šalimis ir universitetais pasitarnaus stiprinant būsimų žurnalistų kompetenciją“, – teigia vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Projekto metu studentai iš Lietuvos ir užsienio aukštųjų mokyklų dalyvavo konkurse, kur buvo kviečiami kurti filmus, fotografijų ciklus, publikacijas ir (arba) radijo laidas prekybos žmonėmis tema. Tarptautinio konkurso nugalėtoja tapo VU Analitinės žurnalistikos studijų programos II kurso studentė Urtė Vajavudzkaitė, jos audiovizualinio pasakojimo apie prekybą vaikais vadovas – doc. dr. Andrius Gudauskas.

Ministerijoje dėstytojai buvo apdovanoti už iniciatyvą, prekybos žmonėmis srities įtraukimą į studentų mokymų programas ir būsimųjų žurnalistų skatinimą domėjimusi prekybos žmonėmis klausimais. Studentai buvo pasveikinti už dalyvavimą projekte bei paveikius darbus.

Projektas buvo inicijuotas Baltijos jūros regiono tarybos ir finansuojamas Šiaurės ministrų tarybos biuro Lietuvoje.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos