Bilde konferenceVilniaus universiteto Komunikacijos fakultetas 2022 m. kovo 17-18 d. kviečia prisijungti į nuotolinę tarptautinę konferenciją anglų kalba WHAT HAPPENS TO THE UNSPOKEN? Long-term consequences of troubling experiences.


Konferencijos svetainė ir registracija: https://unspokenhistory.com/

Ši konferencija yra mokslinių tyrimų projekto Norvegijoje dalis, kuris yra remiamas Norvegijos meno tarybos (Arts Council Norway) ir kuriam vadovauja Vest-Agder muziejus, Finnmarko ir Šiaurės Tromso rekonstrukcijos muziejus (Museum of Reconstruction for Finnmark and Northern Troms), Norvegijos Arkties universitetas UiT (UiT The Arctic University of Norway), bendradarbiaujant su Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultetu. Tyrimas taip pat yra tarptautinio projekto „Identity on the Line“ (I-ON), kuris tiria ilgalaikių migracijos procesų, vykusių Europoje per pastaruosius 100 metų, trauminius padarinius, tęstinė dalis.

Tūkstančiai istorijų, galinčių juodai baltam istorinių įvykių paveikslui suteikti atspalvių ir detalių, daugelį metų slepiasi mūsų visuomenėje. Daugelis jų yra per daug asmeniškos arba pernelyg traumuojančios, kad būtų galima jomis dalytis, ir žmogus gali sąmoningai ar nesąmoningai nuspręsti niekam nepasakoti apie įvykius, kurie buvo labai svarbūs jo gyvenimui. Tačiau neišsakytos, slepiamos asmeninės patirtys gali turėti ilgalaikių pasekmių ir ateinančių kartų santykiams bei mūsų visuomenės bendram istorijos suvokimui.

Konferencijos tikslas – suburti įvairių studijų sričių ekspertus, kad jie pristatytų, ką šiandien žinome apie neišsakytų patirčių perdavimą iš kartos į kartą, su kokiais iššūkiais susiduriame.

Dvi dienas šeši pranešėjai diskutuos tokiomis temomis kaip:

  • Traumos ir tylos perdavimo iš kartos į kartą mechanizmai;
  • Pasakojimo ekspozicijos terapijos (Narrative Exposure Therapy) naudojimas bendraujant su respondentais;
  • Kaip NETfacts gali prisidėti prie visuomenės gijimo proceso?
  • Karo laikotarpio mąstysena;
  • Naujakurių kolonijinis genocidas ir gyvenimo mokyklos Kanadoje;
  • Kolektyvinės mažumų traumos: samių bendruomenė.
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos