Kviečiame į tyrimų metodų (magistrantams, doktorantams ir kitiems tyrėjams) mokymus-dirbtuves. Mokymus ves VU Komunikacijos fakulteto profesorius Rimvydas Laužikas ir Toronto universiteto bei VU Komunikacijos fakulteto profesorius Konstantinos Dallas.

 Tyrimo metodai. Pavasario dirbtuvės 2023 1

Mokymai vyks Saulėtekio al. 9, I rūmai, 214 (Freskos) auditorijoje.

VU mokslininkams, doktorantams, magistrantams mokymai nemokami.

Pasiteiravimui: Agnė Zumbrickaitė, Mokslo administravimo vadovė, el. paštas

Registracija: https://forms.office.com/e/nWRnCHcf4W

Mokymų programa

9:00 - 10:30 – mokymų I dalis

pusvalandžio trukmės kavos pertrauka

11:00 - 12:30 – mokymų II dalis

Gegužės 26 d., penktadienis prof. Konstantinos Dallas (anglų kalba)

Kompiuterinė kokybinė duomenų analizė komunikacijos tyrimuose

Naudojant kokybinio interviu, tekstinio turinio ir sąveikos socialiniuose tinkluose pavyzdžius, šiame seminare pristatomi esminiai metodologiniai svarstymai ir praktiniai atlikto kokybinės duomenų analizės tyrimo aspektai. Pristatomi kokybinės duomenų analizės programinės įrangos įrankiai ir pateikiamos gairės, kaip sukurti laikiną kodų sistemą, tinkamą įvairioms tyrimų temoms ir požiūriams, duomenų kodavimo procesas ir kompiuterinė analizė bei vizualizavimas. Ankstesnė patirtis nėra reikalinga.

Birželio 21 d., trečiadienis (lietuvių kalba)

Kolokacijų analizės taikymas komunikacijos ir informacijos mokslų tyrimuose

Internete galima surinkti didžiulius kiekius įvairiausių tekstinių duomenų (socialinių tinklų turinys, mokslinės publikacijos, žiniasklaidos tekstai, skaitmeninti istorijos šaltiniai, kalbos korpusai). Jų tyrimams galime naudoti įvairius turinio analizės metodus. Šiame seminare kalbėsime apie vieną jų - kolokacijų analizę. Seminaro metu bus pristatytas vieno tokio tyrimo pavyzdys. Tyrimu buvo siekiama nustatyti kokioms neprofesionalų auditorijoms ir kodėl yra aktualios archeologijos mokslo žinios.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos