Kviečiame dalyvauti Baltijos šalių DH forume, kuris vyks 2024 m. balandžio 25-26 d. Rygoje. Skaitmeninių humanitarinių mokslų tyrėjai, praktikai ir plėtotojai yra kviečiami teikti paraiškas ir dalyvauti Baltijos DH forumo antrąją dieną vyksiančioje „Demonstration and Networking“ sesijoje.

BalticDHforum

Data: 2024 m. balandžio 25-26 d.

Vieta: Latvijos nacionalinė biblioteka, Ryga

Dalyvavimo mokestis: Nėra

Paraiškų teikimo terminas: 2024 m. sausio 25 d.

Renginio interneto svetainė: http://www.digitalhumanities.lv/baltic-dh-forum-2024

Skaitmeniniai humanitariniai mokslai tapo tvirta Baltijos šalių mokslinių tyrimų dalimi. Kuriamos naujos tyrimų grupės ir centrai, vis dažniau rengiami skaitmeninių humanitarinių mokslų kursai. Tai tinkamas metas trijų Baltijos šalių skaitmeninėms humanitarinėms bendruomenėms susiburti, pažvelgti, kaip ir kokiomis kryptimis DH vystėsi mūsų šalyse, apmąstyti, kas aktualu šiandien ir kas laukia netolimoje ateityje.

Baltijos DH forumas truks dvi dienas: pirmą dieną vyks Baltijos šalių DH bendruomenių ir Europos infrastruktūrų pranešėjų sesijos. Antrą dieną daugiausia dėmesio bus skiriama pažinčių kūrimui, DH projektų, skaitmeninių priemonių ir švietimo iniciatyvų pristatymui, kurį papildys seminarai apie bendradarbiavimo projektus ir lėšų pritraukimo strategijas.

Paraišką dalyvauti Baltijos DH forumo antrosios dienos „Demonstration and Networking“ sesijoje galite užpildyti čia, pateikdami 200-250 žodžių santrauką vienoje iš 3 kategorijų – DH ištekliai ar įrankiai, mokslinių tyrimų projektai arba švietimo iniciatyvos.

Jei reikalinga papildoma informacija, kviečiame kreiptis:

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos