51926666697 e1a2855b51 oSausio 27-ąją minėdami Tarptautinę Holokausto aukų atminimo dieną ir Aušvico-Birkenau koncentracijos stovyklos išlaisvinimo metines, prisimename ir pagerbiame Holokausto aukas, išgyvenusius šį tragišką laikotarpį, gelbėtojus.

Tarptautinė Holokausto aukų atminimo diena pradėta minėti po 2005 m. lapkričio 1 d. Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos priimtos rezoliucijos 60/7, oficialiai pasmerkusios milijonų Europos žydų išžudymą, taip pat nacių ir vietinių kolaborantų įvykdytas sinti ir romų, žmonių dėl jų etninės kilmės, fizinės ar psichologinės būklės, įsitikinimų ar politinių pažiūrų, seksualinės orientacijos arba tikėjimo, žudynes. Rezoliucijoje atmetamas Holokausto neigimas, smerkiama diskriminacija ir prievarta religiniu ar etniniu pagrindu.

Apie parodas

Prisimenant ir pagerbiant Holokausto aukas, Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultetas, kviečia aplankyti kilnojamas parodas: "Identity on the Line" (eksponuojama Lukiškių aikštėje Vilniuje) ir „Gydant sielos žaizdas“ (eksponuojama Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultete, Saulėtekio al. 9, I rūmai), kuriose išgyvenusios Holokaustą žydų moterys dalinasi savo asmeninėmis istorijomis, skatinančiomis drąsiau diskutuoti sudėtingomis temomis.

Plačiau apie projektą

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos