Vasario 2 d. 14.00-14.45 val. prof. dr. RIMVYDAS LAUŽIKAS skaitys pranešimą temą „Kazys Grinius vs. Antanas Smetona: Komunikaciniai Lietuvos valstybingumo atkūrimo šimtmečio iššūkiai“.

Parnešimo anotacija: Istorija yra pasmerkta interpretacijoms – tik taip galime rasti asmeninį santykį su ja. Istorija yra pasmerkta diskusijoms – tik taip galime susitaikyti su savo praeitimi ir kurti bendruomenės atmintį. Istorija yra pasmerkta komunikacijai – vien istorikams profesionalams palikta istorija visuomenei tampa mirusia. Taigi, istorija niekada nebus tokia, kokia ji buvo iš tikrųjų“. Ji bus tokia, kokią ją mes patys sukūrėme. Paskaitos metu aptarsime, kaip praeities komunikacija veikai šiuolaikinėje visuomenėje? Kas yra istorijos naratyvai, „pilkosios zonos“ ir „juodoji komunikacija“? Kuo skiriasi istorija kaip teisingumas, istorija kaip mokslas ir istorija kaip komunikacija? Kokios yra svarbiausios istorijos ir paveldo komunikacijos problemos Lietuvoje? Kokie galimi jų sprendimai?

Paskaitos vieta: 3.1 konferencijų salė, II aukštas (įėjimas iš 3 salės ekspozicijos)

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos