mini Navickiene Bronchet sharp konferencijojeLiepos 18‒22 dienomis Paryžiuje įvyko pasaulinės Autorystės, skaitymo ir leidybos istorijos draugijos (The Society for the History of Authorship, Reading and Publishing – SHARP) 24-oji konferencija.

Prancūzijos nacionalinėje (BnF) ir netoliese esančioje universitetinėje kalbų ir civilizacijų (BULAC) bibliotekose susirinko apie pusę tūkstančio knygos kaip medijos tyrėjų iš viso pasaulio. Be paminėtų bibliotekų konferenciją organizavo ir Prancūzijos tarptautinis bibliotekų ir dokumentotyros komitetas (CFIBD).

Konferencijoje dalyvavo ir pranešimus skaitė Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto mokslininkės: prof. dr. Aušra Navickienė („Kokia „kalba“ kalbėjo knygos istorikai XIX a. Lietuvoje? Joachimas Lelewelis ir jo „Dvejeto bibliografinių knygų“ atvejis“) ir dr. Laura Brochet („Skaitymas gimtąja kalba: Prancūzijos lietuvių bendruomenės patirtys“).

sharp konferencijaDr. Laura Brochet (kairėje) ir prof. dr. Aušra Navickienė skaitė pranešimus SHARP konferencijoje.

Atliepiant šių metų konferencijos temai – „Knygos kalbos“ (Languages of the Book) – plenariniuose posėdžiuose ir teminėse sekcijose buvo analizuojami istoriniai ir šiandienos leidybai aktualūs šios temos aspektai, tačiau ypatingas dėmesys buvo skiriamas retų knygų „kalbai“ ir verstinės knygos problematikai. Konferencijos metu taip pat vyko doktorantų dirbtuvės, knygos istorijos ištakas ir situaciją skirtingose šalyse išmanančių mokslininkų debatai, diskusijos su garsiais Prancūzijos knygos mokslo veikėjais, pristatyti įvairiose pasaulio šalyse įgyvendinti knygotyros skaitmeniniai projektai.

Daugiau informacijos: http://www.sharpweb.org/

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos