mini Girniene-gynimasIngrida Girnienė sėkmingai apsigynė daktaro disertaciją „Žinių vadybos veiksniai, skatinantys inovacijų kūrimą“.

Dinamiškoje šiandienos organizacijų aplinkoje informacija ir žinios – vienas iš esminių išteklių ir pagrindinis inovacijų šaltinis. Tikslingas šių išteklių valdymas lemia spartesnį valstybių vystymąsi, konkurencinį organizacijų pranašumą kuriant didesnę pridėtinę vertę.

Disertacijoje keliamas probleminis klausimas, kokie veiksniai paskatintų nuolatinį žinių potencialo pritaikymą, darantį įtaką inovacijų kūrimui. Lietuvoje, atsižvelgiant į Inovacijų sąjungos švieslentėje pateikiamus 2013 m. rezultatus, susiklosčiusi situacija byloja, kad suminis inovacijų indeksas yra ganėtinai žemas, nors žmonių išsilavinimo lygis – pakankamai aukštas. I. Girnienė, analizuodama susiklosčiusią situaciją ir ieškodama ją nulemiančių priežasčių, pasigenda glaudesnio mokslo ir verslo bendradarbiavimo. Daroma prielaida, kad organizacijose strateginiame lygmenyje dažnai trūksta sisteminio požiūrio į žinių valdymo procesus ir inovacinę veiklą, nesukuriama inovacijų kūrimui palanki organizacinė kultūra, skatinanti dalintis žiniomis ir patirtimi.

Disertantei vadovavo prof. dr. Zenona Atkočiūnienė.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos