mini Vaclovas BiržiškaKviečiame dalyvauti 130-osioms V. Biržiškos gimimo metinėms skirtoje konferencijoje.

KF Bibliotekininkystės ir informacijos mokslų institutas rengia tradicinę nacionalinę mokslinę konferenciją „V. Biržiškos skaitymai 2014. Asmenybės raiška: nuo XVIII a. bibliotekininkų iki XXI a. tinklažmogių“.

Organizatoriai tikisi, kad konferencijos tema – „Asmenybės raiška skaitmeninėje erdvėje“ – suvienys mokslininkus, praktikus ir studentus, įgyvendinančius projektus ir tiriančius problemas, susijusius su asmenybės vieta  komunikacijos ir informacijos moksluose, bibliotekininko profesijos ir misijos sampratos kaita, personalijų komunikacija ir aktualizavimu, įvaizdžiais ir stereotipizacija, regioninio tapatumo ir atminties sklaida, skaitmeniniais autobiografiniais ir biografiniais pasakojimais. Tematika apima tiek tradicinius ir atminties institucijų darbuotojams gerai žinomus personalinės bibliografijos ir biobliografijos, mokslo, kultūros asmenybių veiklos anotavimo klausimus, tiek problemas, kylančias dabartiniame depersonalizuotame tinklaveikos pasaulyje.

Mokslininkai kviečiami skaityti pranešimus šiomis temomis:

  •          asmenybė kintančiame komunikacijos ir informacijos moksle,
  •          personalijos komunikacija ir aktualizavimas skaitmeninėje erdvėje,
  •          bibliotekininko profesijos metamorfozės,
  •          bibliotekininkas kaip edukatorius ir kūrėjas,
  •          kolektyvinė ir personalinė V. Biržiškos kartos biografija,
  •          regioninis tapatumas ir kolektyvinė atmintis,
  •          skaitmeniniai įvaizdžiai ir stereotipai,
  •          viešos ir privačios erdvės santykio kaita,
  •          skaitmeniniai pasakojimai kaip asmenybės raiška,
  •          rankraštiniai egodokumentikos ištekliai ir jų sklaida.

Profesorius Vaclovas Biržiška sugebėjo užčiuopti informacijos vadybos reikmę, konceptualizuoti bibliotekininkystės principus. Šios konferencijos lūkestis, be kita ko, būtų peržiūrėti bibliotekininko ir informacijos vadybininko reikmę šių dienų visuomenėje, identifikuoti bibliotekininko kaip informacijos ir komunikacijos profesionalo raiškos kryptis, atverti erdves lyginamajai  profesinei analizei.

Pranešimų santraukas kviečiame teikti iki lapkričio 19 d.  (150-200 žodžių, iki 2000  sp. ženklų, pranešimo santraukos forma) el. paštu . Planuotina pranešimo trukmė – 15 min. Autoriai apie pranešimus, įtrauktus į konferencijos programą, bus informuoti iki lapkričio 24 d.

 

Konferencijos data: gruodžio 2 d. 

Konferencijos vieta: Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešoji biblioteka, Austrų, šveicarų ir Lichtenšteino kunigaikštystės skaitykla, Trakų g. 10, Vilnius

Konferencijos programa.

 

Konferencijos organizatoriai:

Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Bibliotekininkystės ir informacijos mokslų institutas

Prof. dr. (HP) Arvydas Pacevičius (pirmininkas)

Dr. Rasa Januševičienė

Dr. Vincas Grigas

Lekt. Vigintas Stancelis

Dokt. Laura Juchnevič

Dokt. Edita Sėdaitytė

 

Išsamesnė informacija:

, tel. (8 5) 236 6109

       

        

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos