vernickaiteA.Vernickaitė apsigynė disertaciją.

Aurelija Vernickaitė sėkmingai apsigynėdaktaro disertaciją „Parlamentarų informacinė elgsena ir ją lemiantys veiksniai”.

Disertacijoje analizuojami Lietuvos Respublikos Seimo narių informacinės elgsenos ypatumai priimant sprendimus ir nustatyti jų elgseną lemiančius veiksnius. Atsižvelgiant į išskirtinę parlamento narių galią ir autoritetą priimant reikšmingiausius valstybei ir jos žmonėms sprendimus, jų ypatingą statusą, politikų, kaip vienų svarbiausių politinio proceso dalyvių ir sprendimų priėmėjų, informacinės elgsenos pažinimas yra itin svarbus, aktualus ir reikšmingas, nes informacija yra neatsiejama nuo politinių sprendimų ir yra pamatinė jų dalis.

Atliktas tyrimas atskleidė, kokį vaidmenį, pačių parlamento narių suvokimu, politiniuose procesuose atlieka informacija, kokios informacijos politikams reikia, kaip išsamiai jie analizuoja ir gilinasi į informaciją priimdami sprendimus, kokiais informacijos šaltiniais naudojasi, kodėl ir kaip jie veikia sprendimus.

Atliekant tyrimą ypatingas dėmesys buvo skiriamas analizei, kaip parlamentarai vertina informacijos sklaidą parlamente ir naudojasi informacinio aprūpinimo sistema.

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos