Šių metų gegužės 6 dieną Lietuvos Respublikos Seime vyks simpoziumas „Politinės komunikacijos sankirtos: visuomenė, žiniasklaida, politika“, kurį globoja Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen. Konstitucijos salėje apie žiniasklaidos ir politikos sandūras, rinkimų svarbą ir piliečių įsitraukimą į valstybės politinį gyvenimą diskutuos Lietuvos ir užsienio mokslininkai, politikai ir žiniasklaidos atstovai.

Simpoziumas web naujiena

Kviestinis simpoziumo pranešėjas, politinės komunikacijos tyrėjas ir Geteborgo universiteto profesorius, Jesper Strömbäck atkreipia dėmesį, kad politinių diskusijų produktyvumas yra tiesiogiai susijęs su visuomenės pasitikėjimu žiniasklaidos kanalais: “Even a perfectly informative news media environment is of little democratic use if citizens by and large do not consume the news or if they do not trust the news“ (liet. „Net ir pačios informatyviausios žiniasklaidos lauko naujienos yra demokratiškai menkavertės, jeigu piliečiai neseka naujienų arba jomis ne(pasi)tiki“). Tad pagrindinis šio simpoziumo siekis – ne tik diskutuoti apie rinkiminiais metais gyvenančios Lietuvos politinį lauką, bet ir pabrėžti bei priminti apie kiekvieno piliečio pamatinę demokratinę teisę išreikšti savąjį balsą.


„Rinkimais gausiais 2024 metais yra itin svarbu diskutuoti apie politinę kultūrą, analizuoti politinio lauko kaitą ir jo procesus“, akcentuoja simpoziumo sumanytojas Linas Kontrimas. Bendroje diskusijos erdvėje susirinkę užsienio ir Lietuvos praktikai – žiniasklaidos, politikos ir visuomenės atstovai – simpoziumo dalyvius kvies į atvirą dialogą apie politinę kultūrą Lietuvoje ir žiniasklaidos užimamą vaidmenį rinkimų metų, o politinę komunikaciją tiriantys mokslininkai supažindins su rinkimų komunikacijos, politinių kampanijų ir retorikos niuansais.

 

Mokslinį simpoziumą „Politinės komunikacijos sankirtos: visuomenė, žiniasklaida, politika“ organizuoja Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Politikos komunikacijos tyrimų centras. Norintys dalyvauti, turi užsiregistruoti užpildydami registracijos formą ČIA. Registracija vykdoma iki 2024 m. gegužės 2 d. (imtinai). 

 

Su renginio programa galite susipažinti ČIA.

 

Renginio globėja – Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Renginio organizatorius – Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Politikos komunikacijos tyrimų centras.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos